Giv dit værelse en makeover
Indretning

Skal du have nyt værelse i ferien?

Af Sisse Tvegaard Andersen 10. oktober 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Giv dit værelse en makeover i ferien – det er slet ikke så svært!

Er du også en lille smule træt af den måde, dit værelse ser ud? Så er det da nu, du skal gøre noget ved det. Men først skal du lige finde ud af, hvor meget tid (og energi) du har.

Den lille makeover til dit værelse

  • Ryd op! Det kan faktisk gøre en kæmpe forskel, hvis du en gang for alle får orden i dine sager og giver hver enkelt ting en fast plads.
  • Hæng nye plakater op på dine vægge.

Tag testen: Hvilken stil skal du have på dit værelse?

Den mellemstore makeover til dit værelse

  • Mal et møbel. Har du fået nok af dit kedelige natbord eller den taburet, du smider dit tøj på, så giv dem en ny cool farve. Hvis du ikke tør kaste dig ud i noget med maling, kan du også dekorere dem med folie eller dekorationstape.
  • Lav en mindevæg. Gør dit værelse ekstra personligt ved at udstille dine bedste venindeminder. Vælg en bunke fotos af jer ud, og få dem printet ud på rigtigt fotopapir. Sæt dem i rammer, og hæng dem op. Du kan også indramme koncertbilletter eller noget andet, der minder dig om gode oplevelser med dine yndlingstøser.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Den store makeover til dit værelse

  • Flyt rundt på alle dine møbler. Det behøver ikke tage mere end et par dage at få et helt nyt værelse.
  • Mal væggene i en vild farve. Hvem siger, at dit værelse skal være hvidt? Kast dig ud i at male dine vægge i din yndlingsfarve. Men husk lige at spørge dine forældre om lov først, ikke?

I galleriet får du tips til at gøre dit værelse til det perfekte sted at hænge ud:

Sådanbliverditværelsemeganemtefterårsklart

Først og fremmest skal du spørge dig selv, om der er hyggeligt på dit værelse. Du tilbringer garanteret mange timer der, og derfor skal du kunne lide at være der. Kig dig omkring i rummet; kunne nogle nye billeder, stearinlys, andre puder eller en anden belysning gøre dit værelse endnu hyggeligere?
Foto: Shutterstock
Om det er efterår, vinter eller forår, så bruger vi mange timer på at se Netflix, så derfor skal vi jo ligge ordentligt! Hvis ikke du allerede har en stor pude, så invester i en, så du stadig ligger godt … Også selv om du er nået til niende afsnit på en og samme dag …
Foto: Shutterstock
Når du så ligger der, skal du jo heller ikke fryse. Sørg derfor for at have et varmt tæppe liggende på din seng, som du kan tage henover dig, når du ser serier, eller når du sidder og laver lektier ved dit bord. Hvis du bruger din dyne, kan du risikere ikke at kunne få varmen igen bagefter, når du tager den af, så drop hellere det!
Foto: Shutterstock
Skab en god stemning på dit værelse ved at lave en masse gode playlister på Spotify. Du kan for eksempel lave lister som ”Veninde-hygge”, ”Aften-chill”, ”Lækker morgen” og ”Mine danse-hits”. Så er der altid god stemning (og musik) på dit værelse, lige meget hvad du laver!
Foto: Shutterstock
Du kan faktisk gøre dit værelse meget hyggeligere med den rigtige belysning. Kig dig omkring, og find ud af, om du har for meget eller for lidt belysning. Er lyset for skarpt? For gult? Eller er der alt for mørkt? Det er optimalt med et godt ovenlys, en bordlampe, til når du laver lektier, samt nogle andre hyggelamper. Du kan eventuelt supplere med nogle stearinlys, men husk ALDRIG at forlade rummet, mens de er tændt!
Foto: Shutterstock
Man hygger altså ikke i stramme jeans, så derfor skal du selvfølgelig også lægge dit favorit hyggetøj frem, så du kan hoppe i det, når du skal chille på dit værelse. Pyjamas, lækre bomuldsbukser eller sweatre – det er lidt forskelligt, hvad man foretrækker. Vigtigst er bare, at du føler dig godt tilpas i det!
Foto: Shutterstock

Læs mere om