Indretning

Giv dit værelse en makeover

Af Stine Bødker Nielsen 20. juni 2019
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Forandring fryder! Giv dit værelse en makeover, så det igen bliver superlækkert at hænge ud derinde.

Nogle gange kan man bare køre træt i det samme gamle look på værelset, men heldigvis kan du let give dit værelse en frisk start med disse ti tips:

1. Find en ny stil
Minimalistisk? Boheme? Farverig? Retro? Feminint? Tænk over, hvilken indretningsstil du har lyst til at have. Når du har fundet ud af, hvad du vil, er det meget nemmere at lave en målrettet makeover.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

2. Ryk rundt på møblerne
Nogle gange kan det gøre en kæmpe forskel at flytte lidt rundt på dine møbler. Måske skal sengen pege ud i værelset i stedet for at stå langs væggen? Måske ville det se sejt ud, hvis klædeskabet stod lidt skråt eller måske op ad den modsatte væg? Eksperimentér lidt med at rykke rundt - det er også god motion!

Læs også: 21 ting der gør værelset ekstra hyggeligt

3. Smid ud
Er der nogen af dine ting, som slet ikke passer ind i den nye stil, du har valgt? Med mindre du er meget knyttet til tingene, så ud med dem! En del af en makeover er at starte på en frisk, og det kan du først, når du giver rigtigt slip.

4. Skift farver
Tænk meget i farver: Skal du have et sengetæppe med en pangfarve? Eller et lyst lammeskind på gulvet? Er der farver, du skal skille dig af med? Vælg et farvetema med for eksempel tre farver, som du gerne vil holde dit værelse i.

5. Nye accessories
Tilbehør gør en kæmpe forskel! Nye pyntepuder, en uro i vinduet, gardiner eller et lille tæppe på gulvet kan være med til at skabe lige den stemning, du gerne vil have.

6. Gå i genbrug
I genbrugsbutikker har de masser af sejt nips eller møbler, som du kan købe superbilligt. Det afhænger selvfølgelig af, hvilken stil du vælger, men som regel ser det rigtig hyggeligt ud, når man blander nye og gamle ting i indretningen.

7. Mal!
Ville dit skrivebord se sejere ud, hvis du malede det lyseblåt? Eller måske har du en gammel trækiste, som godt kunne bruge lidt hvid maling? Kig dig omkring på værelset og se, om der er noget, der kunne piftes op med lidt maling - det er en nem og billig måde at skabe et nyt look på.

8. Lir til væggen
Det gør en stor forskel, hvis du får noget nyt op på væggene. Skal billederne skiftes ud? Måske en wallsticker ville passe ind? Eller måske skal dine plakater bare sættes i rammer? Der er masser af muligheder!

Læs også: Tøselir til din væg

9. Nye planter
Normalt er det måske ikke noget, du tænker så meget over, men nye planter og blomster gør rigtig meget godt for dit værelse. Her kan du igen tænke i stil og farver eller bare pifte rummet op med en masse grønt.

10. Nye møbler
Det behøver ikke at koste kassen, hvis du trænger til et par nye møbler. Måske trænger klædeskabet bare til at blive skiftet ud med et pænt tøjstativ? Du kan også lave dine egne møbler - for eksempel kan du lave et natbord ud af en stak pæne bøger eller bygge dine egne hylder af gamle kasser, som du maler.

Husk!
Hvis du mangler inspiration, kan du prøve at tjekke forskellige boligblade, blogs og webshops. Så får du helt sikkert en masse gode idéer!

Læs også: Se læsernes fine værelser!