Stil & Trends

I 2023 skal dine favorit-leggings se helt anderledes ud, end du er vant til

af Rose Maria Boelsmand 26. januar 2023
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Foto: MEGA
De var populære fra 80'erne og helt frem til 00’erne, og nu er Hailey Bieber, Kendall Jenner og Emily Ratajkowski enige om, at de helt særlige leggings er smarte igen.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Lige meget hvad moden dikterer, er der en evig konstant: leggings, yogabukser eller tights om du vil, er vores evige go-to buks, når tingene skal være lidt rare.

De stramme, elastiske benklæder, er nemlig ikke blot forbeholdt brug i træningscenteret, men er snarere mere i brug efter arbejde, i weekender og på de dage, hvor jeans synes komplet uoverskuelige. Og det er som om leggings-frekvensen kun er øget post-Corona.

Og det er ikke kun i vores hjerter, men også i modebilledet, at den bekvemme buks har vundet større indpas. Både hos Stella McCartney, Burberry, Alexander McQueen, Nensi Dojaka, Dolce & Gabbana og Khaite var der leggings på menuen i SS23-kollektionerne, hvilket blot vidner om, at vi langt fra er færdige med at vægte komfort i vores daglige ’couture’.

Men kigger man ud over catwalken, tegner der sig et nyt billede af den ellers velkendte beklædningsgenstand. For skal vi tro Kendall Jenner, Hailey Bieber og Emily Ratajkowski skal vi nemlig nu til at revidere formen på vores trofaste leggings.

De tre kvinder er nemlig alle for nylig blevet spottet i leggings, der ikke har det klassiske stramme look fra talje til ankel, men i stedet svajer ud fra knæet og ned.

Foto: MEGA

Leggings med svaj er i og for sig ikke nye. De var bestemt også fremme i 1980’erne og frem til 00’erne, hvor de gik under navnet ’jazzbukser’ – givetvis grundet den jazzballet-bølge, der var 90’ernes svar på zumba, i de årtier, hvor fitness blev en verdensomspændende landeplage. Så mon ikke du – eller din mor – allerede har et par leggings med svaj liggende fra dengang de sidst var moderne?

De ’nye’ leggings med lidt mere udflagrende tendenser passer perfekt ind i tidens megatrend, der hylder alt fra 90’erne og frem til årtusindskiftet. Og derfor er det heller ikke underligt, at vi ser kendisser som Hailey Bieber og Kendall Jenner, der begge inkorporerer mange elementer, som var hotte for 30 år siden, i deres moderne garderober også tage disse til sig.

Hailey Bieber er set mindst to gange i de flagrende leggings på vej til det eksklusive pilatesstudie, Forma Pilates i Los Angeles, hvor hun træner med blandt andre Kendall Jenner.

Foto: MEGA
Foto: MEGA
Foto: MEGA

I New York, hvor Emily Ratajkowski ofte ses på gåtur i gaderne med sin schæfer-husky Columbo, har hun også sportet de vide leggings ad flere omgange.

Foto: MEGA

Så … er du klar til at give anklerne lidt luft denne sæson?

Det er vi i hvert fald.

Artiklen blev første gang bragt på ELLE.dk. Dette er en redigeret version.

MestLæste