Stil & Trends

Guide: Sådan bruger du en shamboobar

af Julie Kraase Brandt 8. februar 2023
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Foto: Mellow Mind, Unsplash og PR
Måske har nogle af dine venner allerede byttet den almindelige flydende shampoo ud med en shampoobar. Men hvad er det egentlig, og hvorfor er den federe end den på tube? Vi gør dig klogere på den hypede bar ...

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

HVAD ER EN SHAMPOOBAR?


En shampoobar er et koncentreret produkt, der svarer til din shampoo, men hvor vandet er sorteret fra.

+ Hvad er fordelene?
Med en shampoo på barform kan du vinke farvel til plastikindpakning og spare vand og CO₂, fordi den vejer og fylder mindre end en almindelig shampoo. En shampoobar svarer typisk til 1-2 flasker flydende shampoo, hvilket også gør den smart på ferien eller til sport, og så kan langt de fleste barer også bruges til kroppen som body wash – smart ik?

- Hvad er ulemperne?
Det kræver tilvænning at bruge baren, men når du først har lært den at kende, og når du har fundet ud af, hvor og hvor meget du skal gnide den over det våde hår for at få nok skum, er du klar.

Foto: Unsplash

SÅDAN BRUGER DU EN SHAMPOOBAR


1. Gør håret helt vådt, og før shampoobaren hen over håret et par gange – sørg for at komme godt omkring, så du både får den ført over håret øverst på hovedet, på hver side af hovedet og i nakken. Nu kan du begynde at mærke, at skummet kommer frem.

2. Lad shampooen virke, mens du masserer hovedbunden og fordeler skummet grundigt i hele håret.

3. Skyl hele håret, og gentag efter behov.

4. Når du er færdig med at vaske håret, skal du opbevare shampoobaren i en lille skål eller beholder, så den ikke kommer i berøring med vand og damp. Baren holder længere, hvis den får lov til at tørre mellem brug.

MestLæste