Kendall Jenner

Kendall Jenner

Stil & Trends

Denne praktiske taske, du helt sikkert har derhjemme, er nu sommerens hotteste

Rose Maria Boelsmand 14. juli 2023
MEGA
Selv de mest eksklusive modehuse har lavet versioner af den ellers billige "taske".

Du har sikkert allerede en milliard af dem derhjemme: Stofnet. Altså dem, du altid har store intentioner om at tage med ned i supermarkedet frem for at købe endnu en plasticpose, men som du alligevel altid glemmer, og i stedet har samlet en hel kollektion af.

Men nu gør du alligevel klogt i at lægge dine net lidt tættere på døren, og endda smide et af dem over skulderen, når du går ud, i stedet for din almindelige taske. Stofnet og de lidt mere robuste tote bags gør nemlig lige nu et gevaldigt comeback i modebilledet, hvor de truer med at vippe de mindre rummelige, men også ofte væsentligt dyrere håndtasker af pinden.

Både designere, stjerner og influenter har allerede overgivet sig og svinger lystigt variationer af net og tote bags over armen. Se bare Kendall Jenner, der ikke er ked af at blive spottet med det praktiske taskealternativ.

Kendall Jenner
Foto: Bellocqimages/Bauergriffin.com / MEGA

Og selvom der ikke er noget nyt i, at store som små brands laver stofnet til deres kunder, der enten kan købes eller gives væk ved køb af tøj fra pågældende brands, så er flere af selv de mest eksklusive modehuse begyndt at producere net og lettere varianter af totes, der er strøget direkte ind på listen over de mest hypede genstande.

Et godt eksempel er Pradas strånet med påtrykt logo, som er noget nær umulig at få fat på (hvis man altså ikke er villig til at betale de svimlende summer, nettet i strå koster), og som er set på alle fra Pernille Teisbæk til Sofia Richie, Hailey Bieber, Dua Lipa og Gigi Hadid.

Og det er faktisk en lidt pudsig udvikling, der er sket. For hvor stofnet før var noget, der blev givet væk som gimmicks, for efterfølgende at være henvist til et liv som sporadisk indkøbsposealternativ eller til dit gymnastiktøj, så er nettet nu et alternativ, der ikke blot er smart, men også funktionelt – for helt ærligt: hvor meget kan du stoppe ned i din lille håndtaske?

Tote-tasken, som i sin oprindelige form faktisk bare var en stor taske i kanvas, er derimod et glimrende eksempel på noget, der i al sin enkelhed sagtens kan gøres smukt, men uden at larme for meget, og uden at den mister sin funktion. Og det er måske netop derfor, at tasken dyrkes så meget netop nu, hvor den både fås i sin helt klassiske, lavpraktiske (og billige) udgave, men også fra eksklusive modehuse, der vægter både det praktiske og pæne.

Nedenfor har vi fundet et par gode bud på sommerens fineste net og tote bags:

Net, Monki, 80 kr.

Net, Monki, 80 kr.
Foto: Monki

Tote, Planet Nusa, 250 kr.

Tote, Planet Nusa, 250 kr.
Foto: Planet Nusa

Tote, Mads Nørgaard, 175 kr.

Tote, Mads Nørgaard, 175 kr.
Foto: Magasin

Net, Envii, 60 kr.

Net, Envii, 60 kr.
Foto: Envii

MestLæste