Søvn er meget vigtigere for dig, end du egentlig tror. En god nattesøvn kan nemlig være med til at give dig et sundt liv, men den kan faktisk også gøre dig smukkere.

Det er usundt ikke at sove nok
Hvis ikke du får sovet nok, så har du sikkert oplevet, hvordan det kan ødelægge din dag. Du er træt, håret klasker sammen, du er i dårligt humør, og du kan slet ikke koncentrere dig i skolen. Hele din dag kan faktisk blive ødelagt, hvis ikke du får sovet nok.

Men det kan også få meget værre konsekvenser, hvis ikke du får sovet nok. Dit immunforsvar kan nemlig blive svækket, hvis ikke du sover godt, så du hurtigere bliver syg og stresset.

Hvorfor bliver du sund og smuk af at sove?
Hvis du sover godt om nattet, så du føler dig frisk og udhvilet om morgenen, så er det altså det første skridt på vejen til et sundt liv.

De første fire timer, du sover, der får du din krop til at slappe helt af, og i de næste timer du sover, der indsamler din krop overskud, kreativitet, livsglæde og overblik. Så hvis du vågner efter ni timers søvn og føler dig udhvilet, frisk og i godt humør, så er det altså fordi, du har fået din skønhedssøvn!

Læs også: Seje facts om drømme

Tips til at sove godt:

• Sov cirka ni timer hver nat. Om sommeren kan du faktisk godt sove lidt mindre, fordi solen giver dig masser af energi.

• Sørg for at sove om natten. Mange går sent i seng i weekenderne og sover til gengæld lige til klokken 12 eller senere næste dag. Men det er altså ikke sundt.

• Sørg for at spise sundt og få god motion. Hvis du spiser meget slik, kage eller andre søde sager, så kan du faktisk få en ret urolig nattesøvn.

• Sørg for, at der er mørkt på dit værelse, og at der ikke roder. Du sover nemlig bedre, hvis du ikke bliver forstyrret af lys, og hvis det er ryddet op.

• Lad være med at se fjernsyn, kigge på din telefon eller sms'e lige inden, du skal sove. Det kan nemlig gøre, at der går længere tid, inden du falder i søvn. I stedet kan du læse en god (eller kedelig!) bog, eller måske høre noget stille musik, så du rigtig slapper af.

Få flere tips til din skønhedssøvn her!

I galleriet kan du læse, hvorfor du IKKE skal sove med makeup!

Derfor skal du IKKE sove med makeup