1. En mascara er den nemmeste måde at få lange vipper på. Vælg en, der giver dig længde, og byg dit look op ved at lægge to (eller flere) tynde lag mascara på.

2. Rens din makeup forsigtig af hver aften. Hvis du sover med mascara på, risikerer du, at dine vipper knækker.

3. Hvis dine vipper er meget korte, kan du prøve at bruge en vippeserum.

4. Dine øjenvipper kommer til at se længere og tættere ud, hvis du lægger en tynd streg med en sort eller mørkebrun øjenblyant helt nede ved vipperoden.

5. Gør dig umage med at få mascaraen helt ind til vipperoden, når du tager mascara på. Det er nemmest, hvis du bruger en mascara med en lille børste.

Læs også: Sådan sætter du kunstige øjenvipper på

6. En primer, som er en hvid mascara, du lægger under din almindelige mascara, gør en kæmpe forskel for dine vippers længde og tykkelse.

7. Dup lidt babypudder på dine vipper med en vatrondel, læg herefter et lag mascara, dup mere babypudder på og mere mascara – din vipper bliver laaaange …

8. Mascaraklumper på vipperne gør ikke noget godt! Væn dig til at rede dine vipper med en afrenset mascarabørste, når du er færdig med at tage mascara på.

9. Lidt lys øjenskygge i den inderste øjenkrog får dine øjne til at se større ud – og får dermed også dine vipper til at virke længere …

10. Der er nogen, der siger, at du kan pleje dine vipper ved at tage en lille smule vaseline på dem om natten, når du sover. Rens det af med makeupfjerner om morgenen.

Læs også: Sådan laver du fine regnbuevipper

I galleriet herunder kan du få svar på 5 typiske mascara-spørgsmål.

5 spørgsmål og svar om din mascara