Røde knopper, stubbe og udslæt - hvorfor skal hårfjerning være så besværligt?!

Måske har du bare ikke fundet den rigtige type hårfjerning endnu! Læs vores guide og se, hvad for noget hårfjerning der kunne passe godt til dig.

Barbering:

Plus: Barbering er nemt, hurtigt og effektivt. Det er også et af de billigste hårfjerningsmidler. De bedste skrabere kan sagtens give dig helt glatte ben, hvis du bruger dem rigtigt, derfor er der mange, som bruger skrabere til ben og armhuler.

Minus: Hvis du har grove hår på benene, er det ikke sikkert, at barbering kan give et godt nok resultat. Hos nogle piger, kan man stadig se hårrødderne, efter de har barberet ben, hvis hårene er mørke og tykke. Barbering kan give røde knopper, hvis man barberer sig tit, og så kan man komme til at skære sig, hvis man er lidt klodset. Hårene vokser desuden hurtigt ud igen og giver stubbe, når der er gået en dag eller to.

Læs også: Sådan barberer du ben


Hårfjerningscreme:

Plus: Ligesom barbering er hårfjerningscreme også supernemt at bruge. Man skal bare smøre cremen på, vente lidt og så skrabe det af med en plastikspatel. Hårfjerningscreme opløser hårene, så de kan skrabes af.

Minus: Fordi hårfjerningscreme er så stærkt, skal man passe meget på sin hud og ikke bruge det på sarte områder. Husk også at teste for allergi, inden du går i gang. Hårfjerningscremer er ikke altid helt effektive. Nogle gange er man nødt til at barbere benene igen, efter man har brugt det, fordi ikke alle hårene er væk.

Læs også: Undgå røde knopper ved barbering


Epilator:

Plus: En epilator er en barbermaskine, som river hårene ud af hårsækkene. Det smarte ved det er, at der går lang tid, inden hårene kommer tilbage - cirka en måned. Og når hårene vokser ud igen er de bløde og fine i stedet for at kradse. Man kan få epilatorer, som godt kan bruges i vand, så man kan fjerne hår i badet - smart!

Minus: De fleste epilatorer virker ikke til korte hår, så man skal vente, indtil man har groet hårene ret meget ud igen.


Voks:

Plus: Voks har nærmest samme effekt som en epilator. Her bliver hårene også revet ud med rødderne. Derfor går der også lang tid, inden du skal fjerne hårene igen. Win! Mange bruger voks til bikinilinjen, fordi man er sikker på, at man ikke får grimme stubbe.

Minus: Det gør nas at bruge voks! Av, av, av … Og ligesom med epilatoren, skal man gå og vente på, at hårene gror langt ud igen, inden man kan fjerne dem igen. Det koster også lidt mere, hvis man får det lavet på en skønhedsklinik.

Læs også: Bikini-problemer


Laserbehandling:

Plus: Laserbehandlinger er gode, hvis du har en særligt irriterende kropsbehåring - for eksempel hvis du har en smule overskæg eller mørke dun på maven. Laserbehandlinger holder nemlig hårene væk i længere tid. Og det giver ikke røde knopper på sart hud, som barbering eller voks kan gøre.

Minus: Laserbehandling er dyrere end de fleste andre typer hårfjerning. Derfor kan det måske bedre svare sig at bruge nogle andre typer til de steder, hvor du oftest fjerner hår - som ben og armhuler.

Shop, Vi unge, vi unge shop, accessories, mode, skøn,