Du har sikkert hørt mange gange, at du skal fjerne din makeup om aftenen, men hvorfor egentlig? Her får du grundene til, at huden skal holdes ren.

Læs også: Sådan renser du dit ansigt bedst muligt

Du undgår uren hud

Hvis du ikke renser din hud om aftenen, stopper porerne i huden til. Ud over makeuppen får du også masser af snavs i ansigtet i løbet af dagen, og det er vigtigt at rense huden for bakterier og overskydende fedt, så du ikke får bumser.

Du undgår knækkede øjenvipper

Drømmer du om flotte, lange øjenvipper? Så er det ikke en god idé at sove med mascara på! De malede vipper er tørre og stive og knækker meget nemt, når du ligger med hovedet nede i puden.

Du undgår tør hud

Fugten forsvinder fra din hud i løbet af dagen, så hvis du fjerner din makeup og smører natcreme på om aftenen, undgår du tør og sprækket hud.

Læs også: Pleje til uren hud

Din hud kan reparere sig selv

Om natten reparerer huden sig selv, og hvis du har renset og fugtet huden, inden du går i seng, giver du huden det bedste grundlag for at kunne arbejde og blive superfin til næste morgen.

Du undgår infektioner

Din øjenmakeup kan nemt krybe lidt ind i øjenkrogene, og hvis du ikke får det fjernet om aftenen, er der større risiko for, at du får øjenbetændelse eller et ubehageligt bygkorn i øjet.

Du ser ung ud i længere tid

Undersøgelser viser, at din hud ser yngre ud, hvis du er god til at rense og pleje den. Dårlig hudpleje kan med tiden give rynker og få huden til at miste sin glød.

Tip! Er du for træt til at fjerne makeup om aftenen? Prøv at rense huden lige efter aftensmaden, så er du sikker på, du ikke falder i søvn, før du har nået det.

Læs også: Sådan laver du ansigtsmasker derhjemme