Krøller er altid moderne, og de kan blive superpæne, hvis man giver sig tid til at lave dem ordentligt. Vi har samlet fem gode fremgangsmåder, så du kan lave de fineste krøller i dit hår!

Se også videoen: Lav flotte, bløde krøller
 

Papillotter

En god, gammel metode til at få krøller er ved at sætte håret op i papillotter. Du kan bruge små papirstumper som for eksempel køkkenrulle eller lommetørklæder, eller du kan bruge stofstumper eller den mere professionelle slags i gummi, som ofte har ståltråd indeni, så den kan foldes sammen.

Sådan gør du: Kom godt med hårskum i håret og del det op i små totter. Rul hver tot omkring papillotten og bind papillotten sammen i enderne. Lad dem sidde natten over, og du har bløde, runde krøller næste morgen.

 

Fletninger

Du kan få superfine slangekrøller ved at forme dit hår med fletninger!

Sådan gør du: Del håret op i to rottehaler, og flet bagefter en fransk fletning af hver tot. Sov med dem om natten, og pil fletningerne ud næste morgen. Kram lidt hårvoks i, og spray med hårspray. Så har du superlækre slangekrøller!

Tip! Buk den nederste tot ind under elastikken på fletningen, så dine spidser ikke bliver for "lige" i forhold til resten af håret.

Læs også: Lav krøller med et glattejern

 

Krøllejern

Et krøllejern laver som regel de mest elegante og Hollywood-agtige krøller. Til gengæld tager det lidt længere tid, men hvis du skal til fin fest, er det helt klart besværet værd!

Sådan gør du: Lad krøllejernet blive helt varmt, og krøl håret tot for tot. Vend altid krøllejernet sådan, at du drejer dine krøller den vej, som vender væk fra ansigtet. Det giver det pæneste resultat. Lav ikke for store totter, for så går de hurtigt ud igen, og husk masser af hårspray!

 

Hårnåle

En nem og klassisk metode er ved at bruge hårnåle. Det kan dog godt være lidt tricky, hvis man har meget glat hår, som let giver slip på hårnålene.

Sådan gør du: Kom hårskum i håret, og del det op i meget små totter. Sno totten, og vikl den sammen omkring din finger. Sæt totten fast i hovedbunden med en hårnål og fortsæt sådan med resten af håret. Sæt eventuelt et hårnet omkring hovedet, mens du sover, så hårnålene ikke falder ud.

Læs også: Hårguide: Få styr på dine krøller

 

Carmen Curlers

Med Carmen Curlers får du et fint og blødt resultat, som minder meget om krøllejernets.

Sådan gør du: Curlerne sidder først lidt i en holder, hvor de bliver varmet op elektrisk. Bagefter sættes de i håret i mellemstore totter. Curlerne tages ud igen, når de er kolde. Spray med lidt hårspray til sidst.
 

Husk!

Du kan selv vælge, hvor store dine krøller skal være. Jo mindre totter du laver, jo mindre bliver dine krøller.

Læs også: Glat eller krøllet?

 

Har du uren hud? Læs her, hvordan du kan slippe af med irriterende hudorme:

Slip af med dine hudorme