En kendis-dermatolog, nærmere bestemt Kendall Jenners, afslører nu en fejl, som mange piger med slem akne begår. På Kendalls app har Dr. Kidd delt en lille video, og her siger hun blandt andet:

- Du bør aldrig vaske dit ansigt med noget hårdt. Ikke en skrub, ikke en roterende børste, ikke en vaskeklud. Du skal behandle din hud meget forsigtigt og bare vaske den meget fint med dine hænder.

Læs også: Førstehjælp til bumser 

Så selv om du har fundet nogle produkter, som passer godt til din hud, har det altså lige så stor betydning, hvordan du anvender dem, og hvordan du bruger dem til at rense din hud.

Grunden til, at særligt akne-ramte skal være ekstra forsigtige, er, at en hård rensning kan irritere huden endnu mere. For hvis du bruger nogle hårde renseredskaber på din akne, så kan det øge inflammationen på dine bumser og faktisk gøre dem endnu værre. Og hvis du bruger en vaskeklud, tilføjer Dr. Kidd, at der er risiko for, at du spreder bakterierne rundt i hele ansigtet.

Faktisk handler det om at holde sin renserutine helt simpel, når man døjer med hud- eller akne-problemer. Det handler om at bruge få produkter og at anvende dem forsigtigt og blidt på huden, når man vasker sin hud. Dermatologens sidste ord er derfor:

Læs også: Slip af med dine hudorme 

- At holde det simpelt er meget bedre for akne. Jeg ser ofte patienter købe og bruge alt for mange produkter, og det gør deres hud værre.

Tak for rådet til Kendalls dermatolog!

Læs her, hvad du ALDRIG må gøre ved din hud ...

Det må du ALDRIG gøre ved din hud