Pige med kræft laver prinsesse-fotoshoot
Samfund

Teenager med kræft i smukt fotoshoot

Af Sisse Tvegaard Andersen 22. august 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Hvem siger, man ikke kan være en prinsesse uden hår?

Da den amerikanske teenager Andrea Sierra Salazar fik kræft og begyndte at tabe håret på grund af behandlingen af sygdommen, havde hun aldrig forestillet sig, at hun ville vise sig offentligt uden en paryk. Men nu har hun fået lavet et virkelig smukt fotoshoot, hvor hun poserer i en turkis gallakjole helt uden hår på hovedet.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Niall Horan redder pige med kræft

17-årige Andrea delte billederne, der er taget af fotografen Gerardo Garmendia, på Twitter med ordene: ”Kræft holder mig ikke fra at være en prinsesse”, og de er blevet liket over 200.000 gange siden og delt mere end 100.000 gange.

Læs også: Unikke teens hylder dem selv

Oprindeligt fik Andrea taget billederne for at vise andre piger med kræft, at de stadig er smukke, lige meget om de har hår eller ej.

-Jeg vil fortælle dem, at det ikke er dit hår eller din fysiske fremtræden, der definerer, hvem du er. Det, der betyder noget, er din indre skønhed, siger hun til Buzzfeed.

Stjernerne har også gode idéer til at få mere selvværd. Se mere i galleriet her:

Stjernernesgoderådomselvtillid

- Der, hvor du føler dig allermest usikker på dig selv, er når alt din selvtillid er tabt, og du føler, at alle mennesker stirrer på dig og dømmer dig. Men det burde være omvendt. Du burde føle, at de, der kigger på dig, går op i dig. Det er noget, vi kan prøve at gøre for hinanden – følelsen af, at øjne udstråler støtte og ikke foragt, siger Miley Cyrus i ”Miles to Go”.
- Dine skønhedsfejl gør dig smuk, og de gør dig til den, du er - så vær dig selv og elsk dig selv, og så kan intet stoppe dig.
- Det, du synes om dig selv er langt vigtigere, end det andre synes om dig.
- Du skal være tro mod dig selv, og du skal ikke være bange, selvom nogle fortæller dig, at det, du gør, ikke er cool eller rigtigt. Jeg lover dig, du kommer ikke til at fortryde det, hvis du er tro mod dig selv og det, du elsker, for det er den eneste grund til, at jeg er, hvor jeg er i dag.
- Det er svært at være teenager, fordi man bliver så opmærksom på, hvad alle siger og tænker. Men der er ikke noget af det, der bestemmer, hvem du er som person, eller hvor succesfuld du bliver, medmindre du lader dem gøre det.
- Kast dine skuldre tilbage, tag rød læbestift på, smil og sammenlign aldrig dig selv med andre piger! Så ejer du rummet.
- Der er ikke noget interessant ved at se perfekt ud – så ryger pointen. Det tøj, du tager på, skal sige noget om dig, og hvem du er. Det er det vigtigste.
- Det er sejt at være sig selv. Det er ikke sejt at lade andre fortælle dig, hvad du skal gøre.
- Det mest attraktive ved en pige er selvsikkerhed. Du skal have det godt med dig selv, så andre også har det godt med dig. Lad være med at fokusere på de små negative detaljer, men arbejd med det, du kan lide ved dig selv.
- Min metode vil nok ikke hjælpe så mange. Men jo mere nøgen, jeg var, desto mere selvsikker blev jeg. Jeg var bare nødt til at se min frygt i øjnene, for du kan altid finde noget, du ikke er tilfreds med ved dig selv.

Læs mere om

MestLæste