Pige i prøverum
Samfund

Slut med spejle i prøverum

Af Cecilie Rosfort-Nees 1. juli 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Engelske modebutikker er begyndt at fjerne spejlene i deres prøverum af en ret fin årsag …

Kender du følelsen af, at spejlet og det skarpe lys i prøverummet ikke ligefrem får din smukkeste side frem? Det gør de i England, og netop derfor er en del indkøbscentre nu simpelthen begyndt at fjerne spejlene fra prøverummene.

Spejlene blev pillet ned, efter en undersøgelse for nyligt har afsløret, at 3 ud af 4 britiske kvinder føler lavere selvtillid efter at have prøvet tøj i et prøverum. Butikkerne synes ikke, det kan være rigtigt, at en shoppetur, som burde være en dejlig ting, skal påvirke kvinders selvtillid så negativt – og derfor har de altså gjort noget ved problemet!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Det forkerte prøverum, pinligt!

Tanken er så, at kvinderne i stedet tager en ærlig veninde eller kæreste med, som kan fortælle dem, om tøjet klæder dem, og at kvinderne bliver bedre til at mærke efter, hvordan tøjet føles på kroppen – og måske også køber tøjet for så at tage det med hjem og prøve det på derhjemme ved det sædvanlige spejl og efterfølgende bytter det, hvis det viste sig at være et fejlkøb.

Læs også: Forhænget i prøverummet faldt ned

Tanken er god – rigtig god – men vi tror altså, vi ville blive sindssyge, hvis vi ikke lige kunne tjekke, hvordan jeansene sidder, inden vi køber dem.

Hvad tænker du?

Få stjernernes bedste tips til selvtillid i galleriet her.

Stjernernesgoderådomselvtillid

- Der, hvor du føler dig allermest usikker på dig selv, er når alt din selvtillid er tabt, og du føler, at alle mennesker stirrer på dig og dømmer dig. Men det burde være omvendt. Du burde føle, at de, der kigger på dig, går op i dig. Det er noget, vi kan prøve at gøre for hinanden – følelsen af, at øjne udstråler støtte og ikke foragt, siger Miley Cyrus i ”Miles to Go”.
- Dine skønhedsfejl gør dig smuk, og de gør dig til den, du er - så vær dig selv og elsk dig selv, og så kan intet stoppe dig.
- Det, du synes om dig selv er langt vigtigere, end det andre synes om dig.
- Du skal være tro mod dig selv, og du skal ikke være bange, selvom nogle fortæller dig, at det, du gør, ikke er cool eller rigtigt. Jeg lover dig, du kommer ikke til at fortryde det, hvis du er tro mod dig selv og det, du elsker, for det er den eneste grund til, at jeg er, hvor jeg er i dag.
- Det er svært at være teenager, fordi man bliver så opmærksom på, hvad alle siger og tænker. Men der er ikke noget af det, der bestemmer, hvem du er som person, eller hvor succesfuld du bliver, medmindre du lader dem gøre det.
- Kast dine skuldre tilbage, tag rød læbestift på, smil og sammenlign aldrig dig selv med andre piger! Så ejer du rummet.
- Der er ikke noget interessant ved at se perfekt ud – så ryger pointen. Det tøj, du tager på, skal sige noget om dig, og hvem du er. Det er det vigtigste.
- Det er sejt at være sig selv. Det er ikke sejt at lade andre fortælle dig, hvad du skal gøre.
- Det mest attraktive ved en pige er selvsikkerhed. Du skal have det godt med dig selv, så andre også har det godt med dig. Lad være med at fokusere på de små negative detaljer, men arbejd med det, du kan lide ved dig selv.
- Min metode vil nok ikke hjælpe så mange. Men jo mere nøgen, jeg var, desto mere selvsikker blev jeg. Jeg var bare nødt til at se min frygt i øjnene, for du kan altid finde noget, du ikke er tilfreds med ved dig selv.

MestLæste