Samfund

Protesterne fortsætter: Nu stormer politiet klasseværelser

Foto: Scanpix 14. oktober 2022
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Protesterne mod regimet fortsætter på fjerde uge. Nu øger de iranske sikkerhedsstyrker indsatsen mod demonstranterne. Demonstranterne kalder det en ”massakre”.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

I byen Zanjan sad pigerne klar i klasselokalet parat til at modtage dagens undervisning, da fire kvindelige politibetjente stormede ind. De tog pigernes telefoner, og bad dem om at tage deres tørklæder af.

”Det virkede som om, de ledte efter nogle specifikke piger. Jeg ved ikke hvorfor, men de bad nogle af eleverne om at klippe deres hår kortere. De advarede os mod at deltage i protesterne, ellers ville vi ikke få lov til at komme tilbage i skole,” fortæller en af eleverne på pigeskolen til det iranske medie Iranwire.

En anden studerende i byen Karaj har fortalt, at politiet forleden arresterede flere af hendes klassekammerater, da politiets sikkerhedsstyrker stormede deres huse om natten.

Dette sker formentligt efter, at flere unge piger har deltaget i protesterne mod regimet. Det skrev Femina i sidste uge.

Protesterne i Iran fortsætter på sin fjerde uge, efter Jina Mahsa Aminis død fik tusindvis af mennesker til at gå på gaden og demonstrere mod regimet. Der er tale om, at det ikke længere bare er protester - men starten på en større revolution, mener demonstranterne.

Det iranske regime har forsøgt at blokere internettet og slå hårdt ned mod demonstranterne for at stoppe optøjerne. Men demonstranterne har indtil videre fundet nye metoder til at få deres budskab ud til resten af verden og dele billeder og videoer fra optøjerne.

Artiklen blev første gang bragt på femina.dk. Dette er en redigeret version.

Læs mere om

MestLæste