Laura Poulsen
Samfund

Laura kæmper for, at din skoledag bliver bedre – her er de ting, hun har fokus på

Af Charlotte Stentebjerg-Hansen 4. september 2023
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Laura Poulsen er ny formand for Danske Skoleelever, og det næste år kæmper hun for at gøre din skoledag sjovere. Særligt tre ting vil hun fokusere på.

Et nyt skoleår betyder for mange også nye forandringer. For Laura Poulsen er hverdagen også lavet lidt om.

Hun er nemlig den nye formand hos Danske Skoleelever, som er en organisation, der kæmper for et bedre skoleliv for alle skoleelever i Danmark. I stedet for at tage på efterskole eller i gymnasiet efter 9. klasse, som hun lige har afsluttet, har hun valgt at bruge hele sin tid det næste år på at være fuldtidsfrivillig hos Danske Skoleelever.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

- Jeg vil gerne være med til at sikre, at alle elever føler sig hørt og set, var blandt andet en af de ting, hun sagde, da hun blev valgt som den nye formand.

Dette skoleår skal hun bruge på at være skoleelevernes stemme i debatter, og når der blandt andet skal tages vigtige beslutninger på Christiansborg.

Allerede inden hun blev valgt som formand, brugte Laura Poulsen meget af sin tid hos Danske Skoleelever og på skolepolitik. Hele sidste skoleår var hun nemlig næstformand for organisationen, og hun har blandt andet har fået seksualundervisning gjort obligatorisk for alle 8. klasser i den kommune, hun kommer fra.

Et klart budskab

Laura Poulsen har et klart budskab til alle i de danske skoler:

- Kæmp for det, I tror på. Det er så sindssygt vigtigt, at I bliver hørt. For det er jeres skoledag!

Sammen med cirka 60 andre skoleelever valgte Laura at bruge sidste uge i sommerferien på Elevernes Skolelejr, hvor de blandt andet lærte at blive bedre til at sige deres meninger højt.

Vi Unge tog forbi for at høre mere om, hvad hun vil have fokus på, for at gøre skoledagen bedre. Se mere i videoen nedenfor.

@viunge Hvad ville du indføre på din skole, hvis du kunne? 🤔📚 Læs mere om Laura på viunge.dk ☀️ #klasse #skole #elev ♬ vlog, chill out, calm daily life(1370843) - SUNNY HOOD STUDIO

MestLæste