sofie østergaard selvstændig
Samfund

I 'Løvens Hule' skal selvstændige ofre alt. Men spørger du Sofie Østergaard, kan mindre sagtens gøre det

Af Sigrid Glavind 16. oktober 2023
Foto: Monty Freddie
Når vi ser 'Løvens Hule', skal vi lægge alle kræfter og vågner timer i at være selvstændig. Men Sofie Østergaard mener, at ordet selvstændig ofte misforståes.

Hvis vi skal tro på, at virkeligheden ligner det, vi ser i Løvens Hule, er man nødt til at putte alle kræfter og vågne timer i at være succesfuld som selvstændig. Men Sofie Østergaard mener, at ordet 'selvstændig' er ret misforstået.

- For mig er ordet selvstændig en smule misvisende. Det kan godt lyde lidt kedeligt, men for mig handler det om absolut frihed, fortæller Sofie.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvis man vil have sin egen virksomhed, business, biks, forretning (kært barn har mange navne), behøver man ikke at arbejde 90 timer om ugen. Man behøver heller ikke bruge alle kræfter på at være selvstændig, mener Sofie.

- Vi har en tendens til, hvis du skal være succesfuld iværksætter, især når vi ser 'Løvens Hule', så skal du lægge alle dine vågne timer i det. Der har jeg det bare sådan, at mindre kan sagtens gøre det, slår hun fast.

Hvem er Sofie Østergaard?

  • Iværksætter og TV-personlighed
  • Vært på MGP, "Boost Dit Budget" og "Hammerslag"
  • Tidligere vært på DR Ultra
  • Vandt i 2007 talentshowet "Scenen er din"
  • I 2009 startede hun danseskolen ”Beatjump”
  • Økonominørd og forfatter til blandt andet ”Kunsten af flytte hjemmefra – uden at gå konkurs” og ”Sparegrisanarkisten”

Så hvornår er man en succesfuld iværksætter? Det er op til den enkelte at definere sin egen succes, men starter du en virksomhed, behøver du ikke have en massiv vækst, du skal ikke nødvendigvis have investorer og det skal ikke handle om at jagte millionerne.

- Sunde, gode virksomheder kan sagtens starte op fra et minimum og så bygge langsomt op, forklarer Sofie.

Er du selvstændig, behøver du ikke nødvendigvis at se det som et fuldtidsjob. Det kan sagtens være en hobby, hvor du tjener penge, ved siden af skolen eller studiet, og du kan bygge en forretning langsomt op.

- Det kan sagtens være en sidegeschäft til et andet arbejde. Måske du kan sælge stiklinger eller sælge tegninger på Etsy.com. Det er friheden til at drømme og friheden til at udleve sine drømme. Dét er at være selvstændig, konkluderer Sofie.

Du kan se interviewet med Sofie Østergaard herunder: