Bryllup
Samfund

Her kan unge nu få penge for at blive gift

Af Silje Qvist 30. august 2023
Foto: Unsplash
I Changshan i Kina kan unge par nu få penge for at gifte sig. Pengepræmien er skabt for at promovere “alderspassende ægteskab og fødedygtighed”.

Kunne du forestille dig at blive gift for en pengepræmie?

I det østlige Kina i amtet Changshan er det nemlig en realitet.

Hvis bruden er under 25 år, får parret en pengepræmie på 1000 yuan. Det svarer til 944 danske kroner.

Lyder det tillokkende?

Det er et tiltag, man har indført i Kina for at få særligt de unge mennesker til at indgå ægteskab tidligere i livet. Landet er nemlig bekymret over den lave fødselsrate.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

De kinesiske myndigheder oplever for første gang et fald i befolkningstallet, samtidig med at landets befolkning bliver ældre og ældre.

Det skriver TV 2 via Ritzau.

Tilbuddet blev offentliggjort på amtets officielle konto på det sociale medie WeChat. Pengepræmien er skabt for at promovere “alderspassende ægteskab og fødedygtighed”.

Udover pengepræmien skriver amtet, at par kan få en række tilskud til både børnepasning, fertilitet og uddannelse - hvis de altså også får eller allerede har børn.

I Kina skal mænd være 22 år for at gifte sig, mens kvinder skal være 20 år.

Antallet af par, der gifter sig, er faldende i Kina, og derfor fødes der heller ikke lige så mange børn som før. Der er også regler, som gør det sværere for enlige kvinder at få børn selv.

Sidste år blev 6,8 millioner par gift i Kina, hvilket er det laveste siden 1986. Til sammenligning blev 7,6 millioner par gift i Kina i 2021.

I mange år havde Kina på grund af overbefolkning en etbarnspolitik, hvilket betød, at kvinder kun måtte få ét barn, men i 2016 blev politikken ophævet, og kinesiske forældre måtte få to børn. I dag må de få op til tre børn.

Mange kvinder har dog de seneste år fravalgt børn grundet høje priser på børnepasning, eller fordi de har skullet indstille karrieren grundet børn.

Denne artikel blev første gang bragt på femina update. Dette er en redigeret version.

Læs mere om