Samfund

#Hashtag-ordbog

Af redaktionen 12. august 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Du har sikkert allerede totalt godt styr på dine hashtags, men hvis ikke, så kan du få det lige her!

Hashtag kan bruges til alt! Måske er det derfor, at alle elsker dem.

Tag testen: Hvilket #hashtag er du?

Når du smider et billede på Instagram eller Facebook, kan du altid dele dele tanker med hashtags, og så kan du jo også se, hvad andre har hashtagget med det samme #. Meen det kan altså godt være lidt svært at finde ud af, hvad alle forkortelserne betyder? Og hvornår man bruger hvilket hashtag.

Læs også: Få 10 procent flere likes med dette hashtag

Vi har lavet en lille ordbog, der kan hjælpe dig på vej. Se betydningen af alle #hastag i galleriet herunder.

#Hashtag-ordbog

#mcmMCM står for "Man Crush Monday", og man bruger det om mandagen ved at lægge et billede ud af en fyr, som man har et crush på. For det meste deler folk billeder af de kendte, som de er forelskede i.
#wcwWCW står for "Woman Crush Wednesday" og er lidt samme koncept som #mcm - bortset fra at det er om onsdagen, og du deler et billede af en kvinde eller pige, som, du synes, er sej.
#blessed"Blessed" betyder velsignet, og man bruger som regel hashtagget, når man føler sig heldig eller vil vise noget, man er glad for og sætter pris på.
#newin"New In" kommer fra blogland, når bloggere viser noget, de lige har købt og fået hjem. Nu bruger de fleste personer hashtagget, selv om de ikke er bloggere, når de har shoppet noget fedt.
#ootdIgen et ord fra blogland. "OOTD" star for "Outfit Of The Day" og betyder dagens outfit. Man skriver det til billeder, hvor man kan se alt det fine tøj, man har på.
#tbt / #ThrowBackThursdayHver torsdag er der mange, der deler gamle billeder for at mindes bestemte situationer, og så bruger man dette hashtag. Nogle bruger også bare #throwback, hvis det ikke lige er torsdag.
#instagoodHvis du har taget et meget flot og lidt kunstnerisk billede, kan du bruge dette hashtag til at gøre opmærksom på det og måske få flere likes og nye følgere.
#nofilterNormalt skriver man "No Filter" til billeder, som ikke har fået et lækkert og forskønnende filter over, inden det er blevet delt. Der er dog mange, som bruger hashtagget, selvom de har filter på.
#repost / #regramHvis du har taget dit billede fra en anden person eller en anden side, er det god stil at gøre opmærksom på, at du ikke selv har taget billedet. Derfor skriver man #regram eller #repost til det.
#latergramHvis du deler et billede på Instagram, går de fleste ud fra, at billedet viser, hvad du laver nu og her, men hvis det er et stykke tid siden, du tog billedet, så kan du vise det ved at bruge dette hashtag.
#shoutoutFølger du en sej person, eller har du selv en sød følger, som du gerne vil hjælpe på vej? Så er det god stil at lave et "Shout Out", hvor du tagger personen, så de får nye følgere.
#instacollageDette hashtag bruges som regel, når du har sat flere billeder sammen til ét - for eksempel i app'en Instacollage.
#follow4followHvis du gerne vil have flere følgere, kan du bruge dette hashtag. Så viser du, at du vil følge folk tilbage, hvis de følger dig.
#like4likeDenne her fungerer ligesom #follow4follow - bare med likes!
#hotdogsorlegsNår du tager et billede af dine ben - for eksempel ved en pool, kan de let komme til at ligne små pølser - derfor bruger mange dette hashtag ved den type billeder, hihi!
#sorrynotsorryNår du skriver noget, som du mener, og som måske egentlig er lidt ledt, men du har ikke dårlig samvittighed over det, så kan du bruge dette hashtag.
#nohateNår du deler noget, som du ikke mener noget ondt med (selvom det måske kan misforståes), så kan du med #nohate vise, at du ikke prøver at sprede had.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs mere om