Samfund

Farlig app afsløret

Af Stine Kærsgaard 12. november 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Gisp! Hvis du har været for nysgerrig og har hentet den her app ned på din telefon, så kan det få alvorlige konsekvenser.

En meget populær app med navnet ”Who Viewed Your profile – InstaAgent”, som er blevet hentet af en halv million iPhone- og Android-brugere, har vist sig at stjæle dine oplysninger.

Læs også: Kom over ham med en app

App’en, som har til formål at snage i andres Instagram-vaner, stjæler samtidig flere oplysninger fra dig. Den gemmer dit brugernavn og din kode fra Instagram og sender den videre til en mistænkelig server, der ikke har noget med det sociale medie at gøre. Det skriver Metroxpress.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Problemet blev opdaget af programmøren og Twitter-brugeren David L-R, som også fandt ud af, at oplysningerne blev brugt til at poste billeder på de hackedes profiler.

App’en er blevet fjernet fra App Store og Google Play, men hvis du stadig har den på din telefon, bør du omgående slette den.

Se her, hvordan du helt uskyldigt kan stalke dit crush ...

Stalkditcrush

Som udgangspunkt kan du starte med at tjekke alle sociale medier, hvis du gerne vil vide noget mere om ham, som du går og crusher på! Instagram, Twitter, Facebook – you name it! Der er masser at tage fat på!
Foto: Shutterstock
Meeeen, et godt stalkertip er altså at passe på med ikke at være for klodset på fingrene, når du tjekker billeder igennem. Det ville være ret så kikset, hvis du fik liket en masse billeder, som ikke var meningen, mens du tjekker billeder fra forrige år, da han var på skiferie med sin moster og onkel, ik? Og hvis du nu liiiige skulle komme til at tjekke den der ekskæreste ud, er det altså et NO GO at komme til at sende en venneanmodning!
Foto: Shutterstock
På Instagram og Facebook kan du se, hvem der ellers har liket og kommenteret på dit crush’ billeder. Et godt stalkertip er at tjekke hans venner ud! Måske gemmer der sig gamle billeder af dit crush på deres profiler… Pas dog på ikke at køre ”stalker-legen” for langt ud, da du hurtigt kan komme til at bruge resten af din ungdom på at finde nye venne-forbindelser… Det stopper nemlig kun, når du selv stopper!
Foto: Shutterstock
Okay, indrømmet… Du er lidt langt ude, hvis du tyer til den her slags stalking, men er du bare helt desperat, kan du prøve at google det sted, han arbejder, hans sportsklub eller hans skole. Måske finder du klassebilleder eller et billede fra dengang, han spillede på miniputholdet i foldbold… Hmm... Herefter kan du så overveje, hvad det er, du egentlig har gang i!
Foto: Shutterstock
Og til slut er det vist på sin plads at sige, at sådan noget stalkeri ikke rigtig fører til noget. Vil du noget med en sød fyr, kommer du ingen vegne ved bare at sidde og lure på gamle billeder. Opsøg ham, hvor han er, smil til ham og spørg, om han kunne have lyst til at ses en dag. Held og lykke!
Foto: Shutterstock

Læs mere om

MestLæste