Samfund

Appen der får dig sikkert hjem

Af Susie Pedersen 9. september 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Er du nervøs for at gå alene hjem, så er den her app et must for dig.

Fem studerende fra Michigan har fået en genial idé, og det er der kommet en ret fantastisk app ud af. Appen hedder ”Companion” og bliver din bedste ven, hvis du har det lidt skidt med at gå alene, når det er mørkt.

Læs også: Barbie-profil gør grin med Instagram

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Det eneste, du skal gøre, er at hente appen, slå din lokalitetstjeneste til og fortælle den, hvor du starter, og hvor du gerne vil slutte. Så giver appen dig nemlig mulighed for at vælge en følgesvend (heraf navnet Companion), der kan følge dig på sin telefon, indtil du er sikkert hjemme. Personen skal have en anmodning fra dig, så appen kan altså ikke bruges til at stalke.

På din tur hjem har du mulighed for at vise din ven, at du er utryg ved at trykke på en advarselsknap, som så giver din følgesvend (veninde/mor/søster) en notifikation om, at du gerne lige vil have, at de ringer dig op. Vildt smart. Din følgesvend kan altså, når du har sendt en anmodning om det, følge dig hele vejen hjem på sin egen telefon.

Læs også: De sejeste Instagram-funktioner på vej!

Den her app er allerede blevet en succes i USA, og du kan også hente den gratis, hvis du har lyst til at prøve den. Vi synes, det er en supergod idé, men man skal selvfølgelig ikke være nervøs for at gå i mørket uden grund.

Skal du have appen?

I galleriet herunder kan du se, hvilke apps vi ville ønske, der fandtes.

Appsvivilleønskefandtes

Du har været til klassefest eller venindeaften, og der er taget billeder af dig, som du ikke selv synes er fra din bedste vinkel. Men da du vågner op næste dag, er de allerede på Facebook, og du er tagget på alle sammen! Ja, det kender vi også selv, og derfor mangler vi en app, man kan slå til dagen før, så den automatisk kan untagge ALT eller sørge for, at ingen kan tagge dig mod din vilje.
Det kunne altså være meget rart at få en advarsel en halv time inden, ens forældre eller søskende kom hjem, så man kunne nå at rydde op eller kysse færdigt med ham den søde.
Okay, vi ved godt, det er urealistisk, men hvor skønt ville det lige være, hvis en app kunne scanne en fyr og tjekke, om han er den rette? Hej hej, kærestesorger!
Er du typen, der tit havner i en akavet situation, hvor man bare ikke kan undgå at blive lidt til grin? Tænk hvis der fandtes en app, der kunne fortælle dig, hvad megasjove Jennifer Lawrence – som er dronningen af akavede situationer – ville have gjort i dit sted. Haha!
Du ser en hot fyr i supermarkedet, på gaden eller i bussen, og du ville ønske SÅ højt, at du vidste, hvem han var, så du kunne smugkigge på hans Facebook-profil senere på dagen. TÆNK, hvis der var en app, der kunne fortælle dig, hvem der var tæt på dig, så du kunne få hans navn. Okay, det ville være lidt stalker-agtigt, men også lidt romantisk!
Taylor Swift har gang på gang vist på de sociale medier, at hun står klar med gode råd og kærlige kommentarer, når hendes fans eller veninder har problemer. Vi ønsker os derfor en app med alle Taylors sødeste råd, så vi altid kan få hjælp af en af vores yndlingsstjerner, når humøret er nede.
Shazam – med ansigter!

Læs mere om

MestLæste