Identitet

10 facts om graviditet

Af Stine Kærsgaard 18. august 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Hvad ved du egentlig om graviditet? Vi har samlet 10 facts til dig.

Selv om der nok går en del år, før du selv bliver gravid, kan du sagtens synes, at graviditet er lidt spændende. For det ER faktisk ret fascinerende, at en baby kan ”vokse” inden i maven på en kvinde.

Læs også: Hjælp! Er jeg gravid?

Vi har samlet nogle både overraskende og ret sjove facts om graviditet i galleriet her.

10factsomgraviditet

Efter tre måneder i maven er grundstenene til alle barnets organer og knogler dannet, og den mest sårbare periode er overstået!
Hormonbalancen ændrer sig, når man bliver gravid. Mange kvinder oplever derfor at blive ekstra følsomme, få uren hud eller humørsvinger i løbet af graviditeten.
Mælkekirtlerne i brysterne begynder at vokse allerede tidligt i graviditeten, hvilket gør, at brysterne føles ekstra ømme. Brystvorterne bliver som regel også lidt mørkere.
Rigtig mange gravide kvinder har det med at crave nogle helt bestemte madvarer under deres graviditet.
Jo større babyen bliver i maven, jo mere presser den også på blæren. Det er derfor ikke unormalt, at gravide kvinder skal tisse hele tiden.
Efter 18. uge kan man ud fra en ultralydsscanning finde ud af, om barnet er en dreng eller en pige.
Efter uge 22 kan babyen faktisk begynde at genkende sin mors stemme – også selv om den ligger inden i maven. Vildt nok.
Mange kvinder drømmer mærkelige drømme om barnet i deres mave, imens de er gravide. Det kan være alt fra søde drømme til forestillinger om aliens og så videre. Wow!
Gravide frarådes at farve deres hår og mindske forbruget af cremer og makeup under deres graviditet, da stofferne i nogle produkter kan være skadelige for barnet.
Nogle gravide oplever at få pigmentforandringer i deres hud, når de er gravide. Det kan for eksempel være flere fregner, mørkere modermærker eller solskader på huden, som også kommer hurtigere, når man er gravid.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs mere om

MestLæste