Omdeler, opvasker, hundelufter og kirkekorssanger. Der findes tusindvis forskellige fritidsjobs, så hvis du ikke har et arbejde endnu, gælder det bare om at finde ud af, hvad du godt kunne tænke dig at lave og komme i gang med at søge nogle jobs. 

Faktisk er der allerede mange af Vi Unges læsere, der har fritidsjobs, og det er jo bare megasejt. De tjener deres egne penge, som de kan bruge på alle de ting, som de gerne vil købe.

Tag testen: Hvilket fritidsjob skal du have?

 Men hvordan føltes det dengang, de fik at vide, at de havde fået jobbet? Det fortæller de om lige her – så får du en forsmag på, hvad du kan glæde dig til, når du får dit første fritidsjob.

- Mit første job var som omdeler. Det var rigtig hårdt, men jeg elskede at tjene mine egne penge. Da jeg fik jobbet, fejrede jeg det ved at gå ud og nyde de penge, jeg havde tjent, og hygge med den gratis film, jeg fik som bonus.

- Jeg kan huske, at jeg blev rigtig glad, da jeg fik tilbudt et job som opvasker.

- Jeg var syg, da jeg fik at vide, at jeg havde fået jobbet. Min mor ringede og fortalte mig det, men jeg troede ikke helt på det.

Læs også: Jeg har aldrig | Været på venindeferie

- Jeg blev så begejstret, da jeg fik mit første job, og jeg kunne faktisk slet ikke vente med at komme i gang!

- Jeg var sanger i et kirkekor, og da jeg fik at vide, at jeg var god nok til at begynde at tjene penge, blev jeg virkelig glad! Der havde jeg gået der i fem måneder.

Du kommer til at naile jobsamtalen med de her tips: 

Gør det godt til jobsamtalen