Hver dag føler du, at du må kæmpe dig igennem skoletimerne, og når du kommer hjem, giiider du virkelig ikke lave dine lektier. Er det noget, som du kender til? Med nogle små enkle tricks kan skoletiden faktisk blive ret nice. Se selv her!

Læs også: Kom igennem skoledagen

Lav en studiegruppe
Saml en gruppe venner, som kan mødes efter skole og lave lektier. I kan hjælpe hinanden med bedre at forstå, hvad det egentlig var, læreren snakkede om i dansktimen, og I kan lave jeres matematikopgaver sammen. I vil helt sikkert klare jer bedre i skolen - og så er det da megahyggeligt!

Planlæg
Skriv ind i din kalender, hvornår du skal lave lektier - og overhold det! Hvis man kommer lidt bagud med lektierne, bliver det hurtigt endnu være, og pludselig er der en masse, der skal indhentes. Sørg derfor for at afsætte tid til at lave dine lektier hver dag, så du undgår for meget stress.

Lækre snacks
Aftal med veninderne, at I skiftes til at tage lidt lækkert med i skole et par dage om ugen. Det kan være noget frisk frugt, en lækker kage eller måske et par sunde smoothies. På den måde får I lidt ekstra energi, og så er det da spændende, hvad veninderne finder på af spændende lækkerier.

Hav orden i sagerne
Hvis dine noter ligger krøllet sammen nede i bunden af skoletasken, så er det meget svært at have overblik over, hvad i har gennemgået. Sæt dine notater ind i en mappe opdelt efter fag, så det ser pænt og overskueligt ud. Det vil også gøre det meget lettere at læse op til eksamen. Bonus!

Læs også: Sådan skriver du et essay i dansk

Få en god klasse
Hvis man har et godt sammenhold i klassen, så har man mere lyst til at komme i skole. Planlæg en klassefest eller måske en bowlingtur, så klassen kan blive rystet endnu bedre sammen. Måske finder du ud af, at du klikker helt vildt godt med nogle af dem, som du normalt ikke snakker som meget med …

Udnyt frikvarterene
Skoledagen kan hurtigt blive hård og lang, hvis man bare hænger over bøgerne i et indelukket klasselokale hele dagen. I frikvarterene skal du huske at gå ud i den friske luft og hygge dig med dem fra klassen. Så bliver skoledagen meget mere nice - og du undgår at blive træt og ukoncentreret.

Forkæl dig selv
Når lektierne er overstået, så skal der hygges! Sig for eksempel til dig selv, at når du har forberedt dig til historieprøven, så må du se en sjov film eller spise et stort stykke chokolade. Et eller andet, som du virkelig kan se frem til. Men husk nu, at du først må gøre det, når du er helt færdig med lektierne!

Læs også: Charm dig til bedre karakterer i skolen

I galleriet kan du læse, hvordan du gør lektierne sjovere!

Gør lektierne lidt sjovere!