Det kan være vildt sjovt at være i praktik i 9. klasse. Du har mulighed for at prøve kræfter med noget, du godt kunne tænke dig at arbejde med senere hen, og du kan bruge din praktik i 9. klasse til at lære en masse nye mennesker at kende og se, hvordan det er at arbejde rigtigt. Og vigtigst af alt så giver det dig måske en idé om, hvad du skal eller ikke skal efter folkeskolen.

Læs også: Find en god praktik-plads.

Når du skal i praktik i 9. klasse:


Vælg stedet
Når du skal i praktik i 9. klasse, er det vigtigt, at du vælger noget, du kan forestille dig at arbejde med senere hen. Du har mulighed for at prøve, hvordan dit drømmejob er, og derfor skal du gå efter dine ønsker og drømme fremfor at vælge et sted, hvor dine veninder skal i praktik.

Hvornår skal man i praktik i 9. klasse?
På nogle skoler er det en fast uge, hvor alle skal i praktik i 9. klasse, mens det på andre skoler afhænger af praktik-pladsen. Undersøg i god tid, hvornår du skal i praktik, så du har god tid til at finde en praktik-plads, du rigtig godt kunne tænke dig.

Hvordan søger man praktik i 9. klasse?
Det er forskelligt fra praktik-plads til praktik-plads, hvordan de vil have en ansøgning. Hos nogle skal du sende en længere praktik-ansøgning, hvor du beskriver, hvem du er, og hvorfor du vil i praktik hos netop dem. Andre steder skal du måske bare henvende dig og fortælle om dig selv. I begge tilfælde er det vigtigt, at du forbereder dig og viser, at du interesserer dig for stedet.

Læs også: Hvad kan jeg efter 9. klasse?

Når du skal i praktik i 9. klasse, skal du huske:


• Det er til for dig og for at hjælpe dig med at vælge uddannelse. Derfor skal du tage det seriøst.

• Sørg for at holde styr på mødetider på praktikstedet, men også hvornår du skal sende ansøgning og måske til samtale på stedet.

• Vælg et praktiksted, der giver mening for dig, og som du har lyst til.

• Vær nysgerrig på praktik-pladsen. Spørg ind til arbejdet og spørg, om du må prøve forskellige ting. Det viser dem, at du er engageret, og det er også på den måde, du får mest ud af det selv.

Læs også: 7 tips til din praktik-plads.

Har I været i praktik i 9. klasse, eller skal I snart? Skriv idéer til praktik i p. klasse i kommentarfeltet herunder!