1. Start med at beslutte dig for en genre. Vil du skrive gyser eller en kærligheds noveller? Tænk også lidt over, hvad du vil fortælle med din novelle.

2. Vælg dine hovedpersoner. Det er en god idé at tænke lidt over de personer, der skal optræde i historien, inden du for alvor går i gang. Hvem er de, hvordan ser de ud, og hvilke nogle karaktertræk har de? På den måde er det meget nemmere at forestille sig, hvad de skal gøre og sige, når du skriver din novelle.

Læs også: Drømmer du om at skrive?

3. Kom i stemning. Spil musik, der passer til temaet for din novelle, og sørg for, at du ikke bliver forstyrret af mobilen, fjernsynet eller din lillebror.

4. Selv om din novelle selvfølgelig er supervelskrevet, så er det vigtigste indledningen og afslutningen. Din indledning skal fange læseren med det samme, så start gerne midt i en dramatisk scene i stedet for at bruge lang tid på at beskrive omgivelserne eller personerne. Afslutningen på din novelle må gerne være lidt overraskende og give læseren noget at tænke over. Lad være med at blive fristet af at afslutte din novelle med "Så vågnede hun. Pyha, det hele var bare en drøm" - det bliver læseren bare irriteret over.

5. Brug tid og energi på at variere dit sprog, så alle sætninger ikke er bygget op på samme måde. Tænk på at bruge både korte og lange sætninger, og brug gerne både replikker og indirekte tale i din novelle.

Læs også: Sådan skriver du et essay i dansk

6. Når du har skrevet din novelle færdige, så få en til at læse den igennem, som ikke er bange for at give dig kritik. Giv dem også lige et ekstra sprogtjek, så du får rettet slåfejl eller sjuskede kommaer.

Når du går i stå i din novelle…
Det er ikke altid, man bare kan sætte sig ned og sprøjte side efter side ud. Hvis du får en skriveblokade, så lad være med at prøve at tvinge det frem. Gå en tur, ring til din veninde eller lav noget andet, som ikke handler om din novelle. Du vil garanteret opleve, at inspirationen lige pludselig kommer tilbage.

Herunder kan du se, hvordan du gør lektierne lidt sjovere!

Gør lektierne lidt sjovere!