Snooork … Din mobil bipper og vibrerer løs på gulvet. Du hamrer snooze-knappen i bund, og to sekunder senere er du igen væk i fantastisk, dyb søvn. Lyder det bekendt? Bare rolig, det behøver ikke være røvsygt at stå op i god tid. Vi har nemlig samlet nogle lette tips, så du kan stå op på en stille og rolig måde.

Brug et mildt vækkeur
Det er pænt irriterende at blive vækket af en høj, skinger lyd, så prøv i stedet at bruge en ringetone, som starter blidt ud lige så stille stiger i styrke. Tjek for eksempel app'en Clock pro Free. Den lader dig starte roligt ud med musik og andre blide ringetoner.

Læg din telefon langt væk
Når din mobil ligger lige i nærheden, er det lidt for let at trykke på snooze og falde i søvn igen. Derfor kan det hjælpe dig til at stå op, at du bliver nødt til at rejse dig fra sengen og gå over i den anden ende af værelset for at slukke vækkeuret.

Læs også: Kan du ikke falde i søvn?

Skift elpæren ud
I stedet for den klassiske elpære i din lampe kan du bruge en sparepære. Tænd for den, så snart uret ringer og vågn til, at værelset lige så langsomt bliver lyst op. Jo lysere der bliver, jo mere vågen bliver du også.

Drik et glas vand
Nup dig et glas vand inden sengetid, så er det ret sikkert, at du vågner ved, at du skal tisse om morgenen. På den måde bliver du sikker på at stå op, selv hvis dit vækkeur ikke vækker dig.

Få styr på dit søvnmønster
Det er ret fristende at være længe vågen den ene dag og mere fornuftig den anden. Men hvis du sørger for at gå i seng nogenlunde samtidigt hver dag, får du automatisk et "indre ur", og det gør det meget nemmere at stå op om morgenen, fordi din krop mærker, det er nu, den skal vågne.

Få en god nats søvn
Har du haft en nat med afbrudt og dårlig søvn, er det stensikkert ekstra hårdt at vælte ud af sengen om morgenen. Et godt mål er at sigte efter seks - otte timers søvn hver nat, hvis du gerne vil have lettere ved at vågne.

Læs også: Sov dig smuk

Planlæg din morgen
Hvis du forbereder din morgen, inden du går i seng om aftenen, kan du bedre komme ud af fjerene uden at stresse. Læg det tøj frem, du gerne vil have på og pak tasken, så du er klar til at komme ud af døren i god tid.

Find noget at glæde dig til
Sker der noget fedt i dag? Skal du mødes med vennerne? Fråde noget lækkert mad? Prøv at fokusér på noget, som vil gøre din dag rigtig god, så bliver det meget federe at stå op.

Herunder kan du læse alt, du skal vide om morgenmad!

Alt du skal vide om morgenmad