Der er et hav af veje, du kan gå, når du er færdig med folkeskolen, så er du en smule forvirret, er der ikke noget at sige til det.

Læs også: Bliv klar til skole-hjem-samtalen

For det er en stor beslutning, du skal tage, og det er svært at vælge. For hvad kan man egentlig vælge imellem, og hvad er forskellen mellem alle ungdomsuddannelserne? Vi guider dig her - og ikke mindst i det nyeste Vi Unge, hvor der er stort tema om dine muligheder efter 9. klasse.

Her er mulighederne efter 9. klasse

STX: Det almene gymnasium. 3 år.
HHX: Handelsgymnasiet. 3 år.
HTX: Højere teknisk eksamen. 3 år.
HF: Højere forberedelses-eksamen. 2 år.
EUD: Erhvervsuddannelserne. 1,5 til 5 år.
10. klasse: Tager et år. Kan også tages på en efterskole.Men hvad går de forskellige uddannelser så egentlig ud på, hvad kan man bagefter, og hvad er en erhvervsuddannelse egentlig for noget? Alle svarene ligger og venter på dig i det nyeste Vi Unge, hvor artiklen "Bliv klogere på ungdomsuddannelserne" er klar til at fjerne din mindste tvivl. Det er altså bare lidt nemmere at tage et valg, når man er HELT sikker på forskellen!

Tag testen: Hvilken tv-skole skal du gå på?

Psst! Du kan også teste, hvilken efterskole der passer til dig og finde ud af, hvad du skal være i fremtiden. OG, du får endda et gratis Teenlife-magasin med i købet.

Ved du, hvad du skal efter 9. klasse?

Nyt Vi Unge med Teenlife