Terminsprøverne er det første, du prøver, som minder om eksamen, og derfor kan det være en ret nervepirrende oplevelse for nogle.

Hvordan skal man forberede sig, hvordan holder man hovedet koldt, og hvad skal man slet ikke gøre til sine terminsprøver? Du får svaret på det hele herunder!

Tag ikke for let på det
Selv om resultatet af dine terminsprøver ikke kommer til at stå nogen steder, skal du ikke tage for let på det. Dine terminsprøvekarakterer har stadig en lille indflydelse på dine årskarakterer og dine læreres samlede indtryk af dig. Forbered dig grundigt, og brug terminsprøverne som en øvelse op til den rigtige eksamen. Så ved du, hvad der virker for dig, og hvad du skal lave om, når det rigtig går løs til eksamen.

Læs også: Alt du skal vide om eksamen

Bliv der tiden ud
Får I lov til at gå, når I har afleveret, selv om prøven ikke er slut? Lad være med at stræbe efter det! Bliv hellere under hele prøven og ret din opgave igennem. Hellere læse den igennem en gang for meget end en gang for lidt. Har du meget tid tilbage, kan du læse opgavebeskrivelsen igen og se, om du får nogle flere idéer til, om du kan tilføje eller slette noget. Ville det ikke være ærgerligt, hvis du kunne have fået en højere karakter ved bare at være blevet en time mere?

Vælg de rette snacks
En banan, en yoghurt eller en klementin? Tjek! En gulerod, et knækbrød eller en madpakke pakket ind i tusind lag sølvpapir? No go! Til en terminsprøve er der helt stille, så alle - ja ALLE! - kan høre lyden af, at du for eksempel tager en bid af en gulerod. Det er både forstyrrende for andre og dig selv, og hvem har lyst til, at alle vender sig om og stirrer?

Læs også: Snacks til eksamen

Tag noter med
Sørg for at have orden i dine noter, så det er supernemt at slå op i dem under dine terminsprøver. Så er du parat til at slå op på den helt rigtige side, lige så snart du får emnet at se. Det sikrer dig mod at komme i unødvendigt stressede situationer, hvor du panikker over ikke at kunne finde det, du skal bruge.

Lad være med at snyde
Må I ikke gå på internettet under terminsprøven? Så lad være! Der er ingen grund til at bryde reglerne og opleve konsekvensen. Hvor ærgerligt ville det lige være, hvis du blev bedt om at pakke sammen og blev smidt ud fra prøven? Gør det så godt du kan, og så kan hverken du eller nogen andre bede om mere. Det kan aldrig betale sig at snyde!

Læs også: 12 tips til 12-tallet

Hold hovedet koldt
Er der en opgave, du simpelthen ikke kan finde svaret på? Tag en dyb indånding og bevar overblikket. Det er nemt at gå i baglås, når det rigtige svar ikke ligger lige for, men det får du ikke noget ud af. Fokuser i stedet på det ved opgaven, du kan finde ud af, eller spring den over og vend tilbage til den til sidst. Det er bedre, at du får løst flere af de andre opgaver, end slet ikke at komme videre.

Vær frisk
Du tænker klarere, hvis du har fået nok søvn, så sørg for at komme i seng i ordenligt tid dagen inden terminsprøven. Du kan også tage et bad om morgenen for at blive kvikket lidt op eller tage cyklen i stedet for bussen på vej derhen for at få frisk luft til hjernen. Husk også at spise et stort måltid morgenmad! Det kvikker dig op og sørger for, at du er skarp hele dagen.

Læs også: Sådan holder du hovedet koldt til eksamen

Efterkritik
Når du får resultatet af din terminsprøve, skal du ikke bare kigge på karakteren og krølle opgaven sammen i tasken. Er der noter på opgaven, skal du læse dem grundigt igennem, så du kan se, hvad du skal forbedre til næste gang. Hvis du ikke forstår rettelserne, eller gerne vil vide mere om, hvordan du kan forbedre dig, kan du spørge din lærer, om han eller hun vil løbe opgaven igennem med dig.

Tips og tricks til topkarakterer