Det kan godt virke en smule nervepirrende at være færdig med folkeskolen, for hvad sker der nu, og skal du så bare opgive veninderne fra klassen?

Herunder kan du læse seks tanker, du sikkert har tænkt, hvis du snart er færdig med 9. klasse:

”Hvad skal jeg dog med mit liv?”

Der er sikkert en masse tanker, der flyver rundt i hovedet på dig, hvis du snart er færdig med folkeskolen. Men der er absolut ingen grund til stress! Du er jo stadig ung, og du har derfor masser af tid til at finde ud af, hvad du vil med dit liv. Det vigtigste er, at du følger din mavefornemmelse og kun gør, hvad du selv har lyst til – så kan det ikke gå galt!

Tag testen: 9. klasse er slut - hvad skal du nu?

”Har man slet ikke vikartimer i gymnasiet?”

Man har desværre ikke vikartimer i gymnasiet, men så får man til gengæld fri, hvis læreren er syg eller på anden måde er forhindret i at undervise. Det er jo megafedt! Og det betyder heldigvis heller ikke, at det er slut med rundbold om sommeren – man har jo stadig idræt.

”Mister jeg mon kontakten til mine bedste veninder fra folkeskolen?”

Bare rolig - det skal du altså slet ikke være bekymret for! Selv om I efter 9. klasse skal på forskellige skoler, kan I sagtens holde kontakten. I kan jo løbende have kontakt til hinanden over Facebook, SMS, Snapchat eller mail. I kan også arrangere Skype-dates, hvor I lige kan ”catche up” og dele det nyeste sladder. Derudover er det selvfølgelig også vigtigt, at I laver aftaler med hinanden. I kan for eksempel tage på café sammen eller mødes hjemme hos én af jer.

”Hvad betyder mine eksamenskarakterer for mit liv?”

Det er helt normalt, hvis du har ondt i maven over, at du skal til afgangsprøve, men det skal nok gå! I øjeblikket kører der en debat om, hvorvidt der skal være adgangskrav til gymnasiet, men som det er nu, er det din lærer, der erklærer dig ’egnet’ eller ’ikke egnet’ til gymnasiet, og det sker før afgangsprøven. Tænk på eksamenerne som en test på, hvor god du er til prøver, så du kan bruge din erfaring, når det virkelig gælder senere i livet.

Læs også: Sådan overlever du dine eksamener

”Var min udklædning sej nok?”

Der findes enormt mange kostumer! Nogen gør meget ud af det, og andre har det ikke så godt med at være klædt ud. Der er ikke noget, der er rigtigt eller forkert, så bare du havde det godt med din udklædning, så er alt godt!

”Kan man spise for mange karameller?”

Nej! Eller jo, man kan jo godt få ondt i maven, men forhåbentligt har du ikke smidt dem alle til de små klasser henne på skolen, for det er nice at have et lille lager liggende!

Herunder kan du læse, hvordan du forbereder dig til eksamen!

Sådan forbereder du dig til eksamen