Ih, det kan være så kedeligt at lave lektier! Men det skal gøres uanset hvad, og selvom det nok aldrig bliver den helt store fest, kan du prøve disse tips og se, om det kan blive lidt sjovere for dig.

Læs også: Apps til skolen
 

Lav det sammen

Hvis det bliver for ensomt og kedeligt at lave lektier alene, kan du høre dine veninder eller en sød fyr, om I kan lave dem sammen. Det kan være superrart at have nogen ved sin side, som man kan snakke opgaverne igennem med og hygge sig med imens. Så går tiden nemlig også meget hurtigere, og før I ved af det, er I færdige. Bliv eventuelt efter skole sammen, hvis det er for besværligt at mødes hjemme hos en af jer.
 

Snacks

Det kan være rigtig lækkert at have nogle supernice snacks, når du laver lektier. Det kan både være slik og andre søde sager, men også nogle lækre mellemmåltider eller sunde snacks, der giver dig god energi, vil være en god idé. Hvis du tit er træt, når du skal lave lektier, kan du finde nogle snacks, der kan løfte dig lidt op, så du får energi til at gennemføre det. Og så kan det også virke motiverende til at gå i gang, når du ved, at du får lov til at spise lækre snacks, når du skal lave lektier.

Læs også: 4 sunde fitness-snacks
 

Et nyt sted

Øv, hvor er det bare kedeligt at lave lektier det samme sted gang efter gang! Prøv derfor at rykke dig til et sted, du ikke har prøvet før, så det på den måde bliver nyt og spændende. Du kan for eksempel sætte dig ud i solen, hvis vejret er til det, med nogle solbriller, noget lækkert at drikke og spise og på den måde gøre det lidt sjovere at lave lektierne. Det kan jo være lige meget, hvor du laver dem, så hvorfor ikke finde det sted, hvor du føler dig allerbedst tilpas?
 

Sæt et mål

Har du svært ved at lave lektier i længere tid af gangen, kan du prøve at sætte nogle mål og belønne dig selv, når du når dine mål. Hvis du meget hellere vil se en tv-serie, læse i din bog eller i dit Vi Unge end at lave lektier, kan du beslutte, at når du har lavet halvdelen, får du lov til at se et enkelt afsnit, læse lidt eller bare hygge dig i en halv time, inden du laver resten. På den måde undgår du, at du kommer til at hænge med hovedet og blive træt undervejs.

Læs også: Test: Hvilken hobby skal du have?
 

Hør musik

Det er helt klart ikke et tip, der virker for alle, da nogle skal have helt ro, mens de arbejder. Men måske er du den type, der godt kan lide, at der sker noget, imens du er i gang, og så kan musik være en rigtig god idé. Lav en nice lektie-playliste, som du kan lytte til, mens du laver lektierne, så der ikke er helt stille imens.

Hvad er dit bedste tip til at gøre lektierne lidt sjovere?

Se her, hvordan du skaber en hyggelig stemning, når du laver lektier: 

Skab den perfekte stemning til lektielæsning