Kender du nogen, der altid skaber drama?

Få hjælp til at undgå drama i skolen med disse tre tips:

1. Er der masser af sladder og fnidder mellem nogle grupper i klassen? Lad være med at "snakke med" i din gruppe. Foreslå, at I laver noget i stedet, så fokus bliver flyttet fra dramaet. Eller vær helt ærlig og sig: "Jeg gider virkelig ikke bruge min tid på at snakke om, hvem der har kysset med hvem, og om der er nogle, der er uvenner. Det er jo helt ligegyldigt!".

Læs også: Mobning i skolen: Sådan tackler du det

2. Hiv fat i din klasselærer, og gør ham opmærksom på problemet. Han er sikkert allerede opmærksom på, at der er drama i klassen, men måske håber han på, at I selv kan løse det. Hvis du ikke synes, at I kan det, så bed om hjælp! Og husk, at de andre i klassen ikke behøver at vide, at det er dig, der har sagt noget til jeres lærer.

Læs også: Drop digitalt drama

3. Hvis der er så meget drama i klassen, at du slet ikke har lyst til at tage i skole, skal du helt sikkert snakke med dine forældre om det! Sig det til dem, så de kan tage kontakt til skolen og finde ud af, hvad de kan gøre for at få dramaet løst, så det kan blive sjovt at komme i skole igen – det skal det jo være! 

 

I galleriet kan du se do's and don'ts i trekantsdramaer: 

Trekantsdrama: Do’s og don’ts!