Der er mange, der beskriver efterskolen som det bedste år i deres liv! Efterskole betyder nemlig masser af nye venner, en pause fra mor og far og generelt nye udfordringer - tit kan det være et dejligt afbræk efter nogle hårde år i folkeskolen, og før man eventuelt starter på en videregående uddannelse.

Læs også: Det skal du vide, før du vælger efterskole

Det er selvfølgelig slet ikke alle, der vil synes, det er fedt at gå på efterskole, og det er også helt okay, hvis man efter noget tid på skolen finder ud af, at det var ikke lige det. Det kan jo sagtens være, at man ikke fandt nogle veninder, man klikkede med, at skolens linje måske alligevel ikke var så sej, som man havde forestillet sig, og at man synes, det er svært, at man ikke er så meget alene. Hvis du ikke helt kan finde ud af, om efterskole er noget for dig, så tal med dine forældre og tag eventuelt ud og besøg en efterskole.

Læs også: Det her kender alle efterskole-roomies

Hvis du allerede går på efterskole – eller har gået -, så er der nogle helt bestemte ting, som du helt sikkert kender. Det er nemlig noget helt særligt at være væk hjemmefra, skulle lære nye mennesker at kende, dele værelse og få nye lærere.

I galleriet herunder kan du læse om ting, du helt sikkert kender, hvis du går på efterskole:

7 ting, du kender, hvis du går på efterskole