Gode tips kan man aldrig få nok af, og slet ikke om noget, der er så følsomt som sex. Måske har du allerede haft din første gang, eller også har du den stadig til gode. Om du er jomfru eller ej, så har du sikkert brug for nogle gode råd om sex. Læs med her!

Læs også: Hvem taler du om sex med?

Kend din krop
For mange skaber det større sikkerhed og tryghed, at de kender deres egen krop godt, før de skal vise den frem over for andre. Hvis ikke du er vant til at se dig selv nøgen eller røre ved dig selv, så kan det være et stort skridt, at en dreng skal gøre det. Kig dig selv i spejlet og rør ved dig selv, så du ved, hvad der føles rart, og hvad der ikke er så rart.

Pas på dig selv
Sex bliver meget bedre, når du ikke skal tænke på uønsket graviditet eller kønssygdomme. Hvis du husker at beskytte dig med prævention som for eksempel kondom og ved at tage p-piller, så kan du slappe helt af. Sæt dig ind i, hvordan du beskytter dig bedst, så det bliver en god oplevelse for dig.

Se videoen: Sådan sætter du et kondom på.

Den rette stemning
Sex bliver endnu bedre, hvis den rette stemning er der. Måske skal der være levende lys og lidt stille musik, måske skal der være helt mørkt, og I skal ligge og nusser og kysse inden? Det kan også være, et nyt, pænt sæt undertøj kan få dig til at føle dig godt tilpas. Det vigtigste er, at du føler dig godt tilpas.

5 gode råd:
• Husk at smide kondomet og papiret ud, så dine forældre ikke finder det.
• Gør det en dag, hvor I er alene hjemme, så I ikke bliver forstyrret.
• Er der kommet sæd på lagnet, så læg det til vask næste dag.
• Sig fra, hvis der er noget, du ikke kan lide, eller som gør ondt.
• Gør det et sted, hvor du føler dig tryg.

Læs også: Sex: De kiksede ting ved første gang.