Er det med sex begyndt at blive interessant i klassen? Måske er flere af dine klassekammerater begyndt at snakke om sex, og nogle af dem praler måske også med, at de allerede har prøvet det. Du føler dig måske slet ikke parat til at have sex, og du har måske ikke lyst til at have din første gang endnu, og det er der ikke noget galt i!

Rigtig mange teenagere praler med, at de har haft sex, men det er altså ikke altid, at det passer. Det er måske især drengene i din klasse, der fortæller masser af sexhistorier, men sandheden er, at de slet ikke er så kække, når det kommer til stykket. Drenge er også nervøse for den første gang - især, hvis pigen har et indtryk af, at de har helt styr på det.

Læs alle vores artikler om sex

Hvilken alder skal man have for at have sex?
Svaret er, at det bedste tidspunkt at have sex første gang, er, når du er helt parat. Er du i tvivl, om du er klar, så har du allerede svaret: så er du ikke klar. I Danmark er gennemsnitsalderen for, hvornår man har sex første gang, 16,5 år, men rigtig mange er ældre end det, når de mister deres mødom. Faktisk er der kun 4 procent af de 13-årige i Danmark, der har prøvet at have sex. Tænk over, hvor gamle I er i din klasse og så på gennemsnitsalderen for den seksuelle debut. Så finder du hurtigt ud af, at du langt fra er den eneste, der endnu ikke har haft sex.

Lyt til frække godnathistorier i Vi Unge Podcast

Sex skal bare overstås
Der er mange, der synes, det er pinligt, at de er jomfruer, og så vil de bare gerne have første gang overstået. Det er rigtig ærgerligt, at mange vælger det, for det kan gøre første gang til en ubehagelig oplevelse. Det kan gøre mere ondt, fordi du ikke er parat, og du kommer måske til at gøre det med en, du ikke har følelser for, og som heller ikke har følelser for dig. Der er en masse følelser forbundet med sex, så husk at have dit hjerte med.

Vidste du…
At mange drenge føler sig specielle og særligt udvalgt, hvis de har været i seng med en pige, og det var hendes første gang?

Derfor skal du ikke være flov over at være jomfru:

• Du har den første gang til gode, og det er en speciel oplevelse, som du altid vil huske tilbage på.

• Du kan nå at forberede dig, så du for eksempel ved, hvordan man sætter et kondom på.

• Du har stadig muligheden for at vælge, hvem den udvalgte fyr skal være.

• Du er langt fra den eneste.

Læs også: Sådan bliver du klar til sex

I galleriet kan du læse myter og fakta om den første gang:

Myter og fakta om den første gang