Det er helt normalt at tænke over, om du er til piger eller drenge. De fleste unge oplever på et tidspunkt i deres pubertet at være i tvivl, om de er homoseksuelle. Nogen finder ud af, at de er homoseksuelle, mens andre finder ud af, at de ikke er. Der er også nogen, som er biseksuelle, det vil sige til begge køn, og lige meget, hvad du er til, så er det helt normalt.

Læs også: Lesbisk eller hvad?

Der er flere forskellige måder at finde ud af, om du er lesbisk, men i bund og grund handler det om at mærke efter i dit hjerte, hvad du føler, der er rigtigt for dig.

Det er de samme følelser, du har, uanset om du er til piger eller drenge. At være homoseksuel betyder, at du føler dig følelsesmæssigt og seksuelt tiltrukket af en af samme køn som dig selv, men du kan også være forelsket i en pige, have lyst til at prøve at kysse en pige eller fantasere om at have sex med en pige uden at være lesbisk. Måske er det bare lettere for dig at fantasere om en pige, fordi du selv er en pige, og så er det lettere for dig at sætte dig ind i.

Læs også: Sandt eller falskt om din krop.

Er der nogle tegn på, at du er lesbisk?
Der findes nogle tegn på, at du kan være lesbisk - men husk, at det kun er tegn, og det er ikke sikkert, at du er lesbisk, fordi tegnene passer på dig.

• Du tænker mere på piger end på drenge.
• Du kan bedre forestille dig at have en pigekæreste end en dreng som kæreste.
• Drenge siger dig generelt ikke noget, og du har ikke lyst til at have noget intimt sammen med en dreng.
• Du har oplevet at have stærke følelser for en pige.

Læs også: Hvem taler du om sex med?

Hvad så hvis du er lesbisk?
Hvis du har fundet ud af, at du er lesbisk, så kan du både føle dig lettet og samtidig have en underlig fornemmelse. For mange kan det være voldsomt at finde ud af, at de er homoseksuelle, men du vil sikkert også opleve en lettelse.

Måske har du brug for at tænke lidt over det, inden du fortæller andre om det, men det kan også være, at du egentlig bare har brug for at sige det højt og glæde dig over det sammen med dine venner og familie. Gør det, du føler, der er bedst for dig.

Læs også: Kend din seksualitet.