Er du lidt i tvivl om, hvad det der forspil egentlig er, og hvordan man gør det? Så læs med her, og bliv klogere på forspil!

Læs også: Hjælp! Alle andre har sex

Hvad er forspil?
Som regel definerer man forspil som alle de seksuelle aktiviteter, der finder sted inden sex, men det kan også være mange andre ting. Forspil kan være noget, der leder op til sex, men det kan også sagtens være en oplevelse i sig selv. Forspil kan både være kram, kys og kælen, men det kan også være, hvis dig og din kæreste taler frækt til hinanden eller skriver frækt sammen.

Læs også: 5 ting du ikke vidste om din klitoris

Hvorfor er forspil godt?
Det er de færreste piger, der kan nyde sex ordentligt uden forspil. Faktisk kan sex uden forspil godt gøre lidt ondt, fordi du ikke når at blive våd. Når det er sagt, er der ingen, der siger, at du behøver at have sex, bare fordi du har haft forspil. Forspil kan sagtens være rigtig dejligt i sig selv, så der er ingen grund til at føle sig presset til at gå skridtet videre, hvis du ikke føler dig klar. Faktisk kan forspil være en rigtig god måde at finde ud af, om du er klar til at have sex.

Hvordan har man forspil?
Forspil kan som sagt være mange ting. Det kan være kys, kram og kælen uden på tøjet, men det kan også være mere direkte seksuel kontakt, som oral sex og stimulering med fingrene. Det handler om, at I skal lære hinandens kroppe at kende og finde ud af, hvad der føles godt. Det kan være, at du bliver tændt af at blive kysset blidt på halsen, men det kan også være, at der skal mere til. Start eventuelt med at skabe en romantisk stemning, så I begge slapper helt
af. Læs mere om, hvordan du skaber en romantisk stemning her.

Læs også: Myter og fakta om den første gang

Hvor længe skal forspil vare?
Det er helt op til jer, hvor længe jeres forspil skal vare. Det kan være alt fra et par minutter til flere timer langt. I kan roligt blive ved, så længe det føles godt. Det kan også være, at I har lyst til at have forspil mange gange, før I vælger at have sex. Det er kun jer selv, der ved, hvad der er det rigtige for jer, så tag det stille og roligt. Jo mere klar I føler jer, inden I har sex, jo bedre bliver det.
 

Derfor skal du læse om sex:

Derfor skal du læse om sex på nettet