Hvornår begynder man at få bryster?
Nogle piger begynder at få bryster som otte-årige - og andre som 17-årige. Det er meget forskelligt.

Hvornår ved man, at ens bryster er begyndt at vokse?
Når dine brystvorter begynder at blive større og stritte mere, end de plejer, er det et tegn på, at de er i gang med at vokse. Ofte ændrer cirklen omkring dine brystvorter lidt farve, og dine bryster er måske ekstra følsomme og kan være lidt ømme. Det er forskelligt, hvor lang tid der går, fra dine bryster begynder at vokse, til de er helt færdigudviklede.

Læs nogle hemmeligheder om sex her.

Kan jeg gøre noget for at ændre mine brysters størrelse?
Nej! Det er en myte, at cremer, øvelser eller noget andet kan gøre noget afgørende for størrelsen på dine bryster. Næsten alle piger er bekymrede over størrelsen på deres bryster. Men husk, at det vigtigste er at acceptere sin krop, som den er. Der er heldigvis fordele ved både store og små bryster.

Hvornår skal man begynde at gå med bh?
Når du føler, at dine bryster har brug for ekstra støtte, når du går eller løber, så er det en god idé at begynde at gå med bh. Med en bh får du følelsen af, at der er lidt mere »styr« på dine bryster. [faktaBox]

Vidste du…
- At det ígennem tiderne har været forskellige bryststørrelser, der har været »moderne«? I 1920'erne og i middelalderen var det for eksempel supermoderne at have helt flade bryster.

- At den allerførste bh blev opfundet af en dame i 1914. Hun tog to lommetørklæder og bandt dem sammen med et bånd. Det var starten på bh'en!

Læs også:
Bliv glad for din krop.
Alle bryster er forskellige.
Hvilken kropstype har du?