Myte: Dine bryster stopper med at vokse, mens du er teenager.
Fakta: Mange tror, at deres bryster stopper med at vokse, når deres pubertet er slut. Men rigtig mange pigers bryster fortsætter faktisk med at vokse, indtil de er i starten af 20'erne.

Myte: Drenge kan bedst lide store bryster.
Fakta: Drenge kan bedst lide bryster. Punktum. Nogle drenge foretrækker store bryster, andre er mere til små bryster. Uanset hvad kan du være helt sikker på, at hvis han er vild med dig, er han stensikkert også vild med dine bryster, lige meget hvilken størrelse de har.

Læs også: Hvad sker der for din krop i puberteten?

Myte: Du får skæve bryster af at sove på siden.
Fakta: Uanset om du sover på siden, på maven, på ryggen eller på hovedet, har det absolut ingen effekt på dine bryster! Hvis du har store bryster kan det alligevel godt være ubehageligt at sove på siden, så du kan eventuelt lægge en pude under dem for at støtte.

Myte: Du kan træne dine bryster større.
Fakta: Træning gør ikke dine bryster større, men nogle øvelser kan få dem til at virke fastere. Dine brysters størrelse afhænger hovedsageligt af dine gener, så hvis din mor har store bryster, får du det højst sandsynligt også.

Myte: Dine bryster skal være lige store.
Fakta: Hos langt de fleste er det ene bryst lidt større end det andet, men forskellen er som regel så lille, at du knap nok selv vil bemærke det.

Læs også: 5 tips mod menstruationssmerter

Myte: Dine bryster begynder at hænge, hvis du ikke går med bh.
Fakta: En god bh får dine bryster til at strutte lidt mere, end de måske ellers gør, men når du tager bh'en af, vender dine bryster tilbage til deres oprindelige plads. Men der er altså ingen grund til, at du bekymrer dig om hængebryster de næste mange, mange år!

Myte: Hvis du tager på i vægt, bliver dine bryster større.
Fakta: Dine bryster bliver større, hvis du tager på i vægt, men det er umuligt at kontrollere, hvor du tager på. Du vil altså også tage på på maven, i ansigtet og alle de andre steder du måske ikke har lyst til skal vokse.

I galleriet herunder kan du se en masse forskellige facts om kroppen.

Facts om kroppen