Du tænker sikkert, at det er viiiildt pinligt at tale med din mor om sex, men der kan faktisk være mange gode grunde til at gøre det. Tjek syv af grundene her:

Læs også: Huskeliste til den første gang.

1. Du undgår en pinlig snak
Kom din mor i forkøbet og tag snakken om sex med hende nu, så du ikke risikerer, at hun begynder at tale om det, første gang du har din kæreste på besøg, eller når I er samlet foran hele familien.

2. Få styr på præventionen
Det er virkelig vigtigt at have styr på, hvordan du beskytter dig selv bedst muligt, når du har sex, og det kan være en god idé at tale med din mor om, hvilken prævention du skal bruge. Synes du, det er pinligt at tale om, kan du bruge som undskyldning, at de andre piger i din klasse er begyndt at tage p-piller eller minipiller.

3. Din mor kan købe kondomer for dig
Mange synes, det er pinligt at købe kondomer, og en af fordelene ved at tale med din mor om sex, er, at du kan få hende til at købe dem for dig. Hun er jo helt sikkert interesseret i, at du beskytter dig selv, og derfor kan du sikkert overtale hende til at købe dem for dig.

Læs også: Sådan undgår du irriterende forældre.

4. Jep, jeg har styr på det!
Ved at åbne op for det meget personlige emne overfor din mor, viser du hende, at du har helt styr på det, og derfor er der ingen grund til, at hun bekymrer sig om det (eller at hun bliver ved med at forsøge at tale med dig om det!).

5. Det bliver nemmere at tale med hende fremover
Har du aldrig talt med din mor om sex, så kan det føles endnu sværere, hvis du en dag skal spørge hende om noget med sex, fyre, prævention eller andet. Faktisk gør det det nemmere, jo tidligere du taler med hende om det.

6. Hun ved det jo godt…
Selv om du ikke tror det, så ved din mor altså godt, at det er helt naturligt, at man begynder at tænke på sex i teenageårene, og at du også gør det. Husk på, at det er helt naturligt - det er jo den eneste måde, der kommer nye mennesker til - det er i hvert fald en god grund til ikke at synes, det er pinligt.

Læs også: Er sex pinligt?

7. Hertil og ikke længere!
Gør klart for din mor, hvad du vil tale om og ikke tale om! Sig til hende, at det er rart for dig, at I kan tale åbent om for eksempel prævention, men at du måske synes, det er for privat at tale om andet omkring sex.

Se herunder, hvorfor du skal læse om sex på nettet!

Derfor skal du læse om sex på nettet