Du ved, hvad kondomer er, men ved du mere om dem end det? Nok ikke! De fleste bliver nemlig ret overrasket, når de hører, hvor mange mærkelige facts, der er om kondomer.

Kondomer er blevet brugt som prævention i tusindvis af år, og de har været lavet i forskellige materialer. De kondomer, vi kender i dag, er lavet af tyndt gummi, men sådan har det ikke altid været. De tidligste udgaver af kondomet var for eksempel lavet af bomuldsstof og dyretarme! Puha - vi er glade for, at kondomerne i dag er lavet af gummi! 

Læs også: 5 steder, hvor du kan købe kondomer

Blandt præventionsformerne er kondomer den eneste metode, der kan beskytte mod både uønsket graviditet og kønssygdomme, så derfor anbefaler man altid, at man bruger kondom, hvis man skal have sex med en ny partner. Desuden indeholder kondomer heller ingen hormoner, og derfor er det en nem metode at bruge, da man for eksempel ikke skal huske at tage en pille hver dag, som man skal, hvis man i stedet benytter sig af p-piller eller minipiller. 

Kondomer kan i dag fås i forskellige størrelser og tykkelser, som passer til drengenes penis, der varierer i størrelse fra dreng til dreng. Man kan også få kondomer i pimpede udgaver. Der findes for eksempel kondomer med smag, kondomer med farve, og kondomer med tiller eller dutter, hvis man har lyst til at prøve dem. Derfor er det 100 procent sikkert, at man kan finde et kondom, som passer til ens situation uanset hvilken dreng, man skal have sex med. 

I nogle lande kan man få udleveret gratis kondomer, men det tilbud har vi desværre ikke i Danmark. Her skal man selv købe kondomer, hvis man har brug for det. Heldigvis er de ikke så dyre, og de kan købes i supermarkederne, så det er faktisk en supernem og billig præventionsform, og det er en megagod idé altid at have et kondom med, hvis der er chance for, at man skal have sex med en dreng - det er jo faktisk ikke kun hans ansvar at have kondomer, hvis I skal have sex, for I vil begge to gerne undgå at få en kønssygdom, eller at du bliver gravid, hvis I ikke ønsker det. 

Læs også: Alt du skal vide om kondomer

Vi har samlet en masse facts om kondomer i det her galleri, og der er faktisk ret mange ting, som vi ikke vidste om kondomer. Måske kan du også blive klogere på kondomer ved at klikke dig igennem galleriet? 

11 facts om kondomer 

11 ting du ikke vidste om kondomer