Når man går på efterskole, er det nærmest som at bo i et særligt lille samfund. Skolen bliver ens liv, og de drenge og piger, man går sammen med, bliver ens bedste veninder og venner, kærester – og ekskærester! Men hvordan overlever man lige at bo sammen med sin ekskæreste, og er det mon okay at få en ny kæreste, når han nu skal være publikum til det resten af året?

Læs også: Skal din kæreste på efterskole?

Herunder kan du læse do’s & dont’s, hvis du vil undgå kæreste-drama på efterskole:

Do’s:

  • Hvis du og din kæreste slår op, er det vigtigt, at I får aftalt nogle ’spilleregler’, så I kan holde ud at bo sammen. Det kan for eksempel være, at man lover hinanden at tage hensyn, hvis man falder for en ny, eller at man forsøger at holde lidt afstand det første stykke tid.
  • Vær åben! Ja, det er da vildt nederen, at din tidligere flirt har fundet en anden, men det er da bare dejligt for ham, og hvis du også er åben for andet, svæver du måske også snart på en lyserød sky igen.
  • Kast dig ud i det! De fleste går kun på efterskole ét år, og du skal have det bedst mulige ud af det. Du må ikke holde dig tilbage, fordi du er bange for at såre en ekskæreste – ja, det lyder måske lidt hårdt, men højst sandsynligt er I begge enige om, at jeres tidligere forhold ikke skal sætte et negativt præg på resten af året.

Læs også: 7 ting, alle efterskole-roomies kender

Don’ts:

  • Din kæreste må ikke blive hele dit liv på efterskolen. Dine veninder bliver trætte af dig, og hvis forholdet går i stykker, er det altså vigtigt, at efterskoleåret ikke er helt ødelagt for dig.
  • Undgå at blive jaloux på hans nye forhold. Ja, det er lettere sagt end gjort, men du bliver simpelthen nødt til at komme videre, hvis din ekskæreste har fundet en ny, for ellers kommer du til at have det rigtig skidt og forbinde efterskolen med noget dårligt.
  • Du må ikke droppe en veninde på grund af en fyr! Dine efterskoleveninder kommer til at hænge ved for livet, men hvis I ikke passer på, kan der nemt komme drama mellem jer. Hvis der går 40 fyre på skolen, er der sandsynlighed for, at I falder for den samme. Sådan er det bare, men jeres venskab er altså det vigtigste! 

Herunder kan du læse, hvordan du scorer ham på efterskolen!

Scor ham på efterskolen