Det er oftest i teenageårene, at mange oplever at være forelsket for første gang. Det er en ret ny følelse, og det er faktisk helt normalt at føle sig forelsket og/eller tiltrukket af et andet menneske - hvad end du er tiltrukket af et menneske af samme køn og/eller et menneske med et andet køn. Men hvordan føles en forelskelse? Det kan kun du svare på – for det er forskelligt fra person til person. 

For nogen opleves forelskelse blandt andet som:

  • Sommerfugle i maven.
  • At de rødmer eller bliver generte, når de er sammen med den person, de er forelsket i.
  • At deres hjerte banker ekstra meget, når de tænker på personen.
  • At de hele tiden har lyst til at være sammen med personen.
  • At de synes, personen er den sødeste i verden.
  • At de bliver helt varme i kroppen, når de tænker på personen eller er sammen med personen.

Men forelskelse kan også oplevelse på helt andre måder, og det er kun dig, der kan mærke efter, om du er forelsket.

Læs også: Hvordan ved jeg, om jeg er lesbisk?

At være forelsket kan være megadejligt, men det kan også både være hårdt og forvirrende. Er du pige og oplever du, at du har følelser for piger, så læs videre her.

Er du til piger?

Det er meget forskelligt, hvornår og hvordan man finder ud af, hvad og hvem der tænder og tiltrækker en. Mens nogle allerede finder ud af det, når de er børn, er der andre, hvor det går længere tid. Men fælles for mange er, at det kan opleves som en stor lettelse at blive klogere på sin seksualitet.

Afklaringen kan nemlig give svar på en masse spørgsmål og forklarer nogle tanker og følelser, som du måske har gået med uden at vide, hvad de egentlig betød.

For mange kan disse følelser og tanker være noget, man lige skal vænne sig til, for seksualitet, følelser og kærlighed kan være meget overvældende lige meget, hvilket køn man er tiltrukket af. Det er derfor vigtigt, at du ved, at det er helt normalt at skulle vænne sig til sin seksualitet, før man kan hvile fuldstændig i sig selv og i den.

Måske bliver det lettere for dig at omfavne dine følelser, hvis du:

  • Minder dig selv om, at du er lige som du skal være - og at du omgås med folk, der fortæller dig det samme.
  • Fortæller dine følelser til nogle, du er fortrolig med og stoler på, fordi det kan være en enorm lettelse at få det sagt højt.
  • Snakker med andre, der har de ligesom dig. Måske har de nogle gode råd til, hvordan du ”springer ud” - hvis det altså er det, du gerne vil. Man behøver nemlig ikke at "springe ud" - man skylder nemlig ikke nogen at gøre sin seksualitet 'officiel' eller offentlig. 
  • Lære dig selv og din seksualitet bedre at kende ved at eksperimentere med dig selv og din krop. Du kan også prøve at lære mere om din seksualitet på nettet eller undersøge den i popkulturen. Måske finder du ud, at din yndlingsstjerne også er til piger? Det er nemlig rigtig rart med rollemodeller, og der findes rigtig mange af dem. De fleste af dem har sikkert stillet sig selv mange af de samme spørgsmål, som du måske står med nu. 

Psst.. Hvis du har lyst til at tale anonymt med en professionel om sex, din seksualitet, dit køn eller nogle helt andre tanker, kan du skrive til Sexliniens chat hver dag fra kl. 15:00 til 19:00.

Læs også: Er du i tvivl om din seksualitet?

I galleriet kommer Vi Unge med bud på, hvordan du kan "springe ud", hvis det altså er noget, du har lyst til.

Hjælp! Hvordan springer jeg ud som homoseksuel