Det er ofte i teenageårene, at man oplever at blive rigtig forelsket for første gang. Det er en ret ny følelse, og faktisk er det slet ikke unormalt både at kunne føle sig tiltrukket af drenge og piger. Hvis du oplever, at du mest får følelser for piger, så læs videre her.

Fascination og forelskelse er ikke det samme …

Der er forskel på at være fascineret af en person og være forelsket! Du oplever rigtig forelskelse, når du får hjertebanken, og du har konstant lyst til at være tæt på hende og måske prøve at kysse hende. Men det er også normalt at opleve en mere mild form for forelskelse, hvor du egentlig bare er fascineret af en anden pige eller ser op til hende, og det behøver ikke at betyde, at du er lesbisk. Mange piger finder andre piger, som de spejler sig i og ser op til, og det kan nærmest føles som en forelskelse. Faktisk kan man også godt opleve i perioder at crushe lidt på sin gode veninde, fordi man bare synes, hun er rigtig sej.

Læs også: Hvordan ved jeg, om jeg er lesbisk?

Hvis du er lesbisk …

Det er meget forskelligt fra person til person, hvor lang tid der går, før de ved, at de er lesbiske, men for de fleste er det en stor lettelse at finde ud af, at de er til piger. Afklaringen giver måske svar på en masse spørgsmål og forklarer nogle tanker og følelser, de har gået med uden at vide, hvad de egentlig betød. For andre kan det måske være lidt sværere at tackle og noget, de lige skal vænne sig til. Lige meget hvad så er det vigtigt, at du accepterer dine følelser og husker på, at der ikke er noget, der er forkert. Måske bliver det lettere for dig, hvis du:

• Fortæller det til nogen, du er fortrolig med og stoler på, fordi det kan være en enorm lettelse at få det sagt højt.

• Snakker med andre, der er homoseksuelle. Måske har de nogle gode råd til, hvordan du springer ud.

• Husker på, at det er helt normalt, og at der ikke er noget galt med dig, fordi du bliver tiltrukket af en af det samme køn.

• Læser om det at være lesbisk - for eksempel ved at låne bøger eller søge på nettet.

Læs også: Er du i tvivl om din seksualitet?

I galleriet kan du læse om, hvordan du kan springe ud:

Hjælp! Hvordan springer jeg ud som homoseksuel