Der er noget, som du gerne vil snakke med din far om – men du ved ikke helt, hvordan du tager hul på snakken med ham, og du er lidt bange for, at det godt kan blive akavet … Bare rolig! Det er faktisk slet ikke så svært at få en god ”far-datter-snak”. 

5 ting, du skal vide, inden du snakker alvorligt med din far

1. Din far har kendt dig hele livet. Og selv om du ikke tror det, så kan han højst sandsynligt mærke på dig, hvis der er noget, du gerne vil snakke med ham om. Men han spørger sikkert ikke selv ind til det, fordi han tænker, at han ikke vil virke nysgerrig eller være den irriterende far. Og det er jo dejligt – i hvert fald en gang imellem. Men det betyder også, at du bliver nødt til at indlede snakken med ham. Gør det for eksempel en dag, hvor I bare er alene sammen derhjemme, eller mens I er ude at gå med hunden.  

2. Din far er lige så usikker på, hvordan han skal snakke med dig om alvorlige ting, som du er over at skulle snakke med ham, hvis det er første gang, I snakker om sådan nogle ting. Der er ikke andet at gøre end at prøve sig frem med at tale med hinanden.

Læs også: Jeg har aldrig | Drukket alkohol

3. Selv om det er noget alvorligt eller seriøst, du gerne vil snakke med din far om, så er det altså okay at grine, hvis stemningen bliver lidt akavet eller mærkelig. Det kan også hjælpe at sige det, når du begynder samtalen. Sig for eksempel noget i stil med: ”Jeg ved godt, det måske er lidt mærkeligt at snakke om, men der er altså noget, jeg har brug for at vende med dig”.

4. Din far kan give dig nogle andre råd om for eksempel drenge, end din mor kan. Han kan lidt bedre sætte sig ind i drengenes situation, for han har jo også selv været en teenagedreng på et tidspunkt! Derfor ved han noget om, hvordan de tænker, og hvorfor de nogle gange kan være lidt mærkelige.

Læs også: 14 pinlige ting forældre gør

5. Han vil dig det bedste – han er jo din far! Så uanset hvad du gerne vil snakke med ham om, vil han gøre, hvad han kan for at hjælpe dig. Og han vil være glad for, at du tør tale med ham om alt – også selv om det ikke altid er lige nemt. 

Er dine forældre liiiidt pinlige en gang imellem? Det er stjernernes forældre også! Se selv lige her ...

Stjernernes pinlige forældre