Er dine mål for 2016 at spise mindre slik og at dyrke mere motion? Så er det oplagt at holde en sund venindedag, så I rigtigt kan komme godt fra start i det nye år. Her får du den perfekte guide til, hvad I kan lave og spise på dagen.

Læs også: 10 gode aftenvaner 

Motion

Det er selvfølgelig vigtigt, at I er aktive i løbet af dagen, så I får noget motion. Her er nogle gode idéer til, hvad I kan lave på jeres sunde venindedag:

Snup cyklen
I stedet for at tage bussen, hver gang I skal et sted hen, er det en rigtigt god idé at snuppe cyklen – så får I nemlig også motion. Win! 

Dans!
Man bliver altid i bedre humør af at danse, og så forbrænder man faktisk også let kalorier! Så sæt noget fed dansemusik på, find jeres bedste danse-moves frem og gå helt amok.  

Ud i naturen
Selv om det er koldt udenfor, er det en rigtigt god idé at gå en tur sammen i skoven, ved stranden eller i parken, for på den måde får I nemlig rørt jer. Så kan I også få talt sammen og dele den nyeste celeb-sladder med hinanden!

På med skøjterne
Vinteren er den perfekte årstid til en tur i skøjtehallen. Her kan I suse rundt i timevis på isen. Det er jo en megahyggelig og sjov måde at få motion på! 

En tur i svømmehallen
Det er supersjovt at svømme, og faktisk er svømning også en virkelig god og skånsom træning for hele kroppen. Hiv din veninde med i svømmehallen – det er så hyggeligt at svømme om kap og pjaske rundt i bassinet.

Læs også: Den perfekte veninde-weekend 

Sunde snacks

Hvis I skal holde den sunde linje, så er det selvfølgelig også vigtigt, at I spiser sundt på dagen. Der er heldigvis masser af lækre og sunde alternativer til slik og andre søde sager. Her får I nogle idéer til, hvilke sunde snacks I kan sætte tænderne i:

Smoothie
Det er supernemt at lave en lækker smoothie fyldt med vitaminer. I kan for eksempel vælge at bruge en banan, nogle friske hindbær, en smule yoghurt og lidt mælk – voila!

Grøntsagsstænger
Det er hurtigt og nemt at skære nogle agurkestænger og skrælle et par gulerødder, og så smager det bare skønt. Hvis I synes, at det er lidt for kedeligt, kan I købe noget fedtfattig creme fraiche og en dip-mix og dyppe grøntsagerne i det.

Frugt
Frugt er perfekt som sund snack, for der er nemlig så mange forskellige, at I selv kan vælge, hvad I har lyst til. Måske har I lyst til æbler, bananer, blåbær eller lidt melon?

Skyr
Skyr er megapopulært, og I har helt sikkert hørt om det eller smagt det på et eller andet tidspunkt. Det smager også rigtigt godt, og så kan I oven i købet for masser af forskelige smage. I kan eventuelt toppe jeres skyr med frisk frugt eller mysli – mums!

Her er ti ting, som kun din bff forstår ...

10 ting kun din BFF forstår