Det kan godt være lidt tricky at lure reglerne for veninder og kærester. Hvornår er det lige, at det er i orden at hænge ud med din venindes kæreste alene, og må du date din venindes eks? Få svarene lige her!

Læs også: Alt om venskab: Veninder A-Z

Må jeg hænge ud med min venindes kæreste alene?
Hvis der på ingen måde er noget imellem dig og din venindes kæreste, kan I i princippet godt hænge ud sammen uden din veninde. MEN der er altså nogle ting, der skal være helt på det rene først. Med mindre I er ude og shoppe efter din venindes fødselsdagsgave, så skal hun altså vide, at I hænger ud. Hun skal også have muligheden for selv at være med, når I hænger ud. Ikke noget med at holde veninden udenfor, fordi I begge er mega-Barcelona fans og ikke gider se kampen med hende, fordi hun hele tiden spørger, hvad off-side er. Hun skal have tilbuddet om at være med, og først hvis hun selv takker nej, er det ok, at I hænger ud alene.

Må jeg droppe en aftale med min veninde for at hænge ud med min kæreste?
Som udgangspunkt er det en virkelig dårlig idé at aflyse en aftale med din veninde for at være sammen med din kæreste. Der er dog et par undtagelser. Hvis det er dig og din kærestes eneste mulighed for at ses, inden en af jer flytter til et andet land, hvis det er jeres årsdag, eller hvis hans hund er død, og han virkelig har brug for trøst. I de situationer vil de fleste gode veninder forstå, hvorfor du vælger at aflyse. De samme regler gælder desuden, hvis du vil droppe en aftale med din kæreste for at hænge ud med din veninde.

Læs også: Hold på både veninden og kæresten

Må jeg date min venindes eks-kæreste?
Må din veninde date din eks-kæreste, som du var ligeså hovedkulds forelsket i, som hun var i den eks, du nu vil date? Nej, vel? Det er nemlig vildt mærkeligt at se sin veninde sammen med en, man selv har haft stærke følelser for. Hvis du er overbevist om, at han er din eneste ene, så må du prøve at forklare situationen for din veninde og håbe på at få hendes accept, men du skal være forberedt på, at hun kan sige nej og måske endda vælger at droppe dig som veninde.

Må jeg fortælle min veninde, at jeg synes, hendes kæreste er en idiot?
Det kommer an på, hvorfor du synes, han er en idiot. Hvis det er fordi, han har været hende utro, eller på andre måder har behandlet hende som andet end den prinsesse, hun er, så kan du fortælle hende, hvad du synes. Men sørg for at sige det på en pæn måde. Hvis du bare synes, han er megalam og ikke har fortjent din fantastiske veninde, er det bedre at holde det for dig selv. Din veninde synes tydeligvis, at fyren er fantastisk, og det er du nødt til at acceptere.

Herunder kan du se 7 tegn på, din veninde er sur på dig!

7 tegn på at din veninde er sur på dig