Der er mange ting, man skal overveje, før man prøver at udleve drømmen om at blive model, for det er ikke kun et glansbillede. Det er et job, og derfor kræver det lige så hårdt arbejde at nå til toppen som ethvert andet job. Vi har fået modelbureauet Unique Models - med Jacqueline Friis Mikkelsen i spidsen – til at forklare, hvordan man kommer i gang, hvis man drømmer om en modelkarriere.

Hvad er det første man skal tænke over, når man gerne vil være model?

- Det er vigtigt, at man overvejer, hvorfor man gerne vil være model, og hvad man gerne vil opnå. Er det en forside på et eller andet blad, eller er det for pengenes skyld eller noget helt tredje? Er det dit eget ønske, eller er det rent faktisk en andens drøm?

Når man har fundet ud af, hvorfor man egentlig gerne vil være model, kan man gå til forskellige castings på bureauer. Hos Unique Models går de meget op i deres værdigrundlag, hvilket blandt andet betyder, at man først kan blive booket til modelopgaver, når man er fyldt 16 år.

Læs også: Vind bogen "Modeldrømme"

 Hvordan kommer man i gang? Sådan helt lavpraktisk?

- Man kan komme forbi vores casting, som er åben for alle hver fredag. Her udfylder man et stykke papir og får taget billeder. Man kan også sidde hjemme ved computeren og tage et par billeder selv - enten sammen med sin mor og far eller en veninde - og uploade dem via hjemmesiden.

- Det er vigtigt at vide, at man I branchen har vedtaget, at man ikke starter modeller op, før de er 16 år.

Hvis man kommer i stald hos Unique Models, er der en god proces, man skal igennem, så man er klædt rigtigt på, inden man bliver sendt på job. Først skal man forbi en terapeut, så bureauet kan lære dig endnu bedre at kende og få styrket dig som person. Derefter skal du på skuespils-workshop, hvor du får en masse værktøjer, inden du skal stå foran en fotograf for første gang. Sidst, men ikke mindst skal man igennem en testskydning med professionel fotograf, styling og makeupartist. Når disse trin er gennemført, er du model for Unique Models, kommer på hjemmesiden og er klar til at komme på jobs.  

Mange er usikre på, om de er fotogene nok til at blive model, eller om man måske kan arbejde med det, hvis man tidligere har fået at vide, at man ikke er fotogen. 

Læs også: Se finalisterne i årets Covergirl

Kan man lære at blive fotogen?

I galleriet herunder kan du se danske, smukke topmodeller, som vi følger på Instagram.

- Det er som udgangspunkt noget, man er, men lige som med alt andet, så bliver man bedre, hvis man øver sig. Så du kan for eksempel øve dig på gode vinkler og lysindfald foran dit spejl. Alle er smukke på hver deres måde. Nogen fotograferer bare bedre end andre, men så er de måske ikke lige så gode til eksempelvis fodbold.

Danske topmodeller