Veninder er vildt fantastiske! De gode af slagsen kan booste dit selvværd, give dig krampagtige grineanfald, og trøste dig, når du er ked af det. Men der er altså også nogle veninder, der ikke er værd at samle på.

Læs også: 4 fyre du skal droppe

Derfor har vi samlet fire venindetyper, som det er helt okay at droppe.

Udnytteren
Hun er kun din bedste veninde, når hun skal bruge dig til noget. Når det derimod er dig, der har brug for en skulder at græde ud ved, er hun ikke til at få fat i. Uanset om hun vil låne penge af dig, score din storebror eller kigge efter i matematik, så er veninden, der kun er der, når hun har brug for dig, ikke værd at samle på.

Nedgøreren
"Ej, den der kjole klæder dig vildt godt! Man kan slet ikke se, at du ikke har nogen bryster". Er det noget, din veninde kunne finde på at sige til dig? Så har du altså en rigtig tarvelig veninde, der nedgør dig for at få det bedre med sig selv. Det bunder i virkeligheden i hendes eget lave selvværd, men det kan altså også gøre dig rigtig ked af det og ødelægge din selvtillid. Drop hende.

Læs også: Øv! Min BFF har fået en kæreste

Egoisten
Har du en veninde, der kun taler om sig selv, og som virker dybt ligeglad med dine følelser og det, der sker i dit liv? Hvis din veninde virker som om, hun keder sig, når du fortæller om dit crush eller dit seneste skænderi med din søster, og hvis hun altid afbryder dig for at tale om sit eget liv, så skal du måske spørge dig selv, om hun fortjener dit venskab.

Den kærestekedelige
Det er helt forståeligt, hvis din nyforelskede veninde i en periode har mindre tid til dig, fordi hun ikke kan undvære sin kæreste. Men hvis hun bliver ved med at aflyse jeres aftaler, fordi hun hellere vil være sammen med ham, så er det altså en rigtig god idé at tage en snak med hende om, hvordan det får dig til at føle. Du behøver ikke at droppe hende, men hvis hun nægter at anderkende, at du føler dig vraget, kan det være, at du skal tage en lille pause fra jeres venskab.