selvtillid
Reklame

Udfordring: Styrk din selvtillid i skolen

Af Reklame 26. september 2016
Du bruger supermeget af din tid på at være i skole, så din selvtillid skal jo helst være i top, når du er der! Prøv de her tricks og udfordringer, som vi har lavet i samarbejde med Garnier Pure Active.

Synes du nogle gange, at det er lidt svært at række hånden op i timen, selv om du ved, at du kender svaret på lærerens spørgsmål? Er du lidt nervøs for frikvarteret, fordi du ikke helt ved, hvem du skal snakke med? Eller holder du dig lidt tilbage, når der er gruppearbejde, for hvad nu hvis de andre ikke gider at lytte til din mening eller griner af det, du siger?

Hvis du kan svare ja til et af de spørgsmål, så er de her tips, tricks og udfordringer, som vi har fundet på i samarbejde med Garnier Pure Active, helt sikkert noget, du kan bruge. De kan nemlig være med til at booste din selvtillid i skolen. Prøv dem alle sammen – det bliver faktisk meget sjovere at gå i skole, når man tør at række hånden op i timerne, sige noget til gruppearbejdet og lave sjove ting i frikvarteret.

Det kan du gøre i timerne for at styrke din selvtillid:

  • Aftal med dig selv, at du skal række hånden op mindst tre gange på en uge. Det er en udfordring, og det kan godt være rigtig grænseoverskridende, men jo flere gange du gør det, jo nemmere bliver det for dig! Ved at blive ved og ved, finder du også ud af, at det ikke er jordens undergang, hvis du ikke lige havde det rigtige svar alligevel.
  • Hvis der er nogen i klassen, som griner eller fniser, når nogen kommer til at sige noget forkert, er der sikkert også andre end dig, der ikke har det godt med at række hånden op i timerne, og det er vigtigt, at der bliver gjort noget ved det. Tag en snak med din lærer, og gør ham eller hende opmærksom på problemet, så læreren kan tage det op med hele klassen. Hvis man ikke er bange for at blive grinet af, bliver det automatisk meget nemmere at få sagt noget i timerne.

Det kan du gøre til gruppearbejde for at styrke din selvtillid:

  • Prøv bare én dag at være totalt ligeglad med, hvad de andre i din gruppe tænker om dig, når du siger noget. Sig alle de ting, der falder dig ind. Også selv om de måske er lidt skøre. Du opdager sikkert, at det faktisk slet ikke er så slemt, og selv om der skulle være én, der griner af noget af det, du siger, så er det jo faktisk ret ligegyldigt.
  • Tænk på, at det er okay, at du ikke ved og kan alt. Der er jo en grund til, at du går i skole, for det er der, du skal lære ting! Derfor må man altså også gerne stille spørgsmål om alt mellem himmel og jord, og bare fordi der er en eller to, der synes, at det er dumt eller sjovt, så er der helt sikkert andre i klassen, der ikke har turdet at stille det samme spørgsmål og bliver glade for, at du gør det!

Det kan du gøre i frikvarteret for at styrke din selvtillid:

  • Prøv at tage initiativet til en snak med dine klassekammerater bare en dag på en uge, selv om det er ret svært. Du kan for eksempel sige, at du har set den sjoveste video på YouTube og vise den til nogle af de andre. Det viser, at du gerne vil være med i snakken i frikvarteret, og det ved de andre jo faktisk ikke, om du har lyst til, hvis du aldrig før har vist dem det.
  • Begynd med én person. Du behøver jo ikke snakke med en hel gruppe personer på en gang, for det kan godt være ret voldsomt. Men udvælg for eksempel en pige, som du synes, ser sød ud, og se, om du kan falde i snak med hende. Du kan for eksempel give hende et kompliment – det er altid godt at starte en samtale med. Du kan også skrive til hende på Messenger eller sende en snap, så du på den måde kommer i kontakt med hende og har nemmere ved at snakke med hende i skolen.

Og vigtigst af alt …

Husk at rose dig selv, når du har været sej og prøvet nogle af de her tips, tricks eller udfordringer. Køb en ny trøje, hyg dig med en kage, eller giv dig selv en lækker ansigtsbehandling, for du skal helt sikkert fejre, at du har været modig og styrker din selvtillid!

Læs mere om

MestLæste