Helbred & balance

Tør du ta' chancen?

Af Rikke Reffelt 30. december 2008
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Hvornår har du sidst risikeret at få et nej eller at blive til grin? Det er nemlig ikke så farligt, som det lyder. Her får du de bedste tips til at springe ud i det og løbe en risiko!

Prøv en ny trend
Der findes mange modetendenser, og nogle er mere vovede end andre. Har du en indre drøm om at flippe ud med en sej alpehue, helt vilde bukser eller at afprøve en ny emo-stil - så gør det!
Plusser: Jo flere gange, du tør klæde dig, som du har lyst, jo mere tør du være dig selv, og jo mere selvtillid får du.
Minusser: Hvis de andre fra klassen griner, når du tropper op i dit nye, cool kluns, så bare tænk, at det er ærgerligt for dem, at de ikke tør at prøve noget nyt. Hvem ved, om nogle uger går de måske i det samme som dig?

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Inviter ham den søde ud
Nu har du kigget på ham fra parallelklassen i et halvt år - måske er det tid til at gøre noget ved det? Så på med det søde smil, tag en dyyyyb indånding og spørg så, om han vil med i biografen!
Plusser: Ved at turde spørge ham ender du måske med at blive hans kæreste - sejt!
Minusser: Hvis han siger nej, er det jo knap så fedt, men så slipper du da for at gå og drømme om ham og tænke »Hvad nu hvis…« I stedet kan du bruge energi på at finde en ny at blive forelsket i!

Få en vild frisure
Skulle du prøve den der page, er kort hår for vildt til dig, eller ville du blive helt bleg, hvis du farvede dit hår sort? Af sted til frisøren og prøv det!
Plusser: Det kan være, at den nye frisure viser sig at være et kæmpe hit!
Minusser: Hvis frisuren er helt off, så vokser håret jo heldigvis ud igen.

Gå alene i bio
Hvis du bare er mega vild med polske, smalle film, dine veninder er for tøsede til at se gysere, eller der bare ikke er nogen, du kan hive med ind til en supersej 3D-film, så overskrid det pinlige ved at gå i biografen alene og kom af sted!
Plusser: Du får set den film, du ellers aldrig ville få set - og så har du jo popcornene for dig selv! [faktaBox]
Minusser: Lige i starten vil du måske føle dig meget alene, men når lyset slukker, og filmen starter, glemmer du hurtigt, at du er af sted alene.

Sig din mening
Hvis en af veninderne bare bliver ved med at aflyse jeres aftaler, eller du er træt af, at din sidemand altid skriver af fra dig i timerne - så sig det! Vær ærlig og fortæl personen, at det ikke er okay.
Plusser: Du slipper for at gå og være bitter, og for fremtiden vil du måske vænne dig til at sige til folk, hvis de går over dine grænser.
Minusser: Du kan risikere at gøre en anden person rigtig ked af det, så vælg dine ord med omhu.

Hold foredrag for klassen
Er du én af dem, der altid liiige skal på toilettet, når I skal finde den, der skal fremlægge foran klassen? Konfronter din angst for at blive mega rød i hovedet og dumme dig ved at holde et foredrag for klassen.
Plusser: Efter nogle gange finder du måske ud af, at det ikke er så slemt, og til sidst har du intet problem med at tale foran hele klassen.
Minusser: Det kan godt være, at du første gang kokser helt i det - men øvelse gør mester!

Syng karaoke
Er dit største mareridt at stå og synge foran alle, så tag dig sammen og meld dig, næste gang der er karaoke eller SingStar på programmet.
Plusser: Måske finder du ud af, at du har en indre Alicia Keys gemt i dig! Samtidig lærer du at give slip på dig selv og ikke tage alting så seriøst.
Minusser: Du kan risikere at gå helt kold og ikke turde synge en linje, så øv dig eventuelt derhjemme foran spejlet.

Gør noget, du ikke må
Pjæk fra skole en dag, spis chokolade og chips til aftensmad eller bliv oppe hele natten på en hverdag og se film.
Plusser: Nogle gange er det vildt befriende at gøre noget, som man faktisk slet ikke må. Men kun en gang imellem!
Minusser: Du kan få dårlig samvittighed bagefter, så husk at nyde det, mens du gør det forbudte! Og sørg for, at det ikke er noget, der gør andre kede af det.

Smag på noget (u)lækkert
Måske er syltede agurker, oliven og rosenkål knap så klamt, som du gik og troede? Sidste gang du smagte på det, var du syv år, men smagsløgene ændrer sig, og nu er det tid til at smage på sagerne igen!
Plusser: Det kan være, at det smager godt - og så slipper du for at blive stemplet som en kræsenpind.
Minusser: Hvis det stadig smager klammo, så ved du det, og kan holde dig fra de ulækre ting resten af livet.

MestLæste