Helbred & balance

Slip af med dine bekymringer

Af Stine Kærsgaard 8. september 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Går du og bekymrer dig hele tiden, og giver det dig ofte ondt i maven? Det er spild af tid og usundt for dig, så læs med her, og lær at give slip.

Det er helt naturligt, at man engang imellem bekymrer sig. Det viser bare, at man ønsker at gøre sine ting godt og gerne vil sine nærmeste det allerbedste.

Læs også: Bliv sund med din iPhone 

Det kan dog godt blive et problem, hvis dine bekymringer pludselig tager over i en sådan grad, at de begynder at styre dit liv.

Læs også: 10 tips til at falde i søvn 

Klik dig igennem galleriet her, og få råd til, hvordan du kan slippe af med de bekymringer, som fylder for meget hos dig.

Slipafmeddinebekymringer

Det lyder måske lidt banalt, men det er faktisk ikke helt dumt at huske på ordene ”nej, pyt og hjælp”. Med de ord vil du nemlig kunne spare dig selv for en masse bekymringer. Vær god til at sige fra, når der er noget, du ikke har lyst til. Giv slip på ting, du ikke kan ændre på anyway, og vær ikke bange for at bede om hjælp, når du behøver det. 

Foto: All Over

En bekymring forbliver en bekymring, hvis du ikke aktivt går ind i den og tænker over, hvordan du kan ændre på situationen. I stedet for bare at udskyde de dumme tanker, så gør hvad du kan for at ændre på tingene. Find ud af, hvad der præcist går dig på, og læg en plan for, hvad du kan gøre.

Foto: All Over

Hvis du er en af de personer, som bekymrer dig på alle andres vegne, så bør du måske øve dig i at lære at give lidt slip. Det er en meget fin egenskab at ville hjælpe andre og bekymre sig om andre, men det må ikke tage så meget overhånd, at det går ud over dit humør. Hjælp, hvor du kan, men tænk også over at give slip, når der ikke er mere, du kan gøre. Husk også, at du kun kan hjælpe folk, som selv vil hjælpes.

Foto: All Over

Hvis dine bekymringer skyldes, at du er uvenner med din mor, din bedste veninde, eller at du og din kæreste skændes hele tiden, så tag en snak med dem. Find ud af, hvorfor I bliver uvenner og snak om, hvad I kan gøre for at undgå de mange skænderier. Hvis der er noget, som virkelig kan bekymre en, er det nemlig uløste konflikter med ens nærmeste.

Foto: All Over

Problemer kan faktisk ofte virke meget større oppe i ens hoved, end når man får sagt dem højt eller skrevet dem ned. Derfor er det en god idé at føre dagbog eller skrive de ting ned, som du bekymrer dig om. På den måde tvinger du nemlig dig selv til at formulere dit problem og på den måde, finder du hurtigere ud af, hvorfor det går dig på, og hvad du kan gøre det ved. 

Foto: All Over

Helt konkret kan du også øve dig i at slappe af og sætte tid af til dig selv – det kan nemlig også hjælpe dig til at slippe af med dine bekymringer. Prøv vores meditationsguide her.

Foto: All Over

MegetMere